Solca | Stadionul 23 august în paragină…

Spuneam ieri de localitățile cu potențial financiar din județul Suceava și care cândva au avut o istorie fie ea și în fotbalul județean. Astăzi, fie pe stadioanele din orașele sau comunele sucevene bate vântul sau din când în când se mai organizează câte o sărbătoare a comunei unde se adună toți sătenii. Dar când vorbim de un oraș, parcă faptul că nu se investește în sport e mai dureros decât la o comună.

Un stadion lăsat în paragină găsim și în orașul Solca din județul Suceava, un oraș a cărui istorie este bogată și nu mă refer aici pe plan fotbalistic, însă nu aș vrea să intru în alte subiecte. Stadionul 23 august a rămas pentru mulți tineri ai locului o amintire frumoasă. Într-una din postări, un localnic spunea:

”Stadionul 23 august a fost printre cele mai frumoase stadioane ca aspect și suprafață de joc din județ, la nivel de Liga a IV-a și Liga a V-a, dar din cauza nepăsării și nesimțirii de la conducerea orașului nostru, a ajuns o amintire tristă, o dezamăgire dacă o numim așa pentru «zecile» de tineri, care în loc să evolueze pentru orașul unde s-au născut, au fost nevoiți să joace pentru alte sate/orașe sau chiar să renunțe la acest sport atât de iubit în lumea asta. După cum puteți vedea din poze, poze care vorbesc de la sine, tot ce a mai rămas din acel stadion nu este decât un grajd de oi și cotețe pentru găini… Trist, dar adevărat”, a declarat un localnic. 

Mai jos puteți vedea câteva imagini trimise de un localnic:

De ce nu are orașul Solca o echipă măcar la nivelul Ligii a V-a? De ce nu-și îndreaptă autortiățile locale atenția și către tinerii care vor să practice un sport? Sunt întrebări la care doar administrația locală ne poate răspunde…

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts