Cum l-a afectat pandemia de coronavirus pe Liviu Bursuc, unul dintre cei mai buni înotători din România

Liviu Bursuc, unul dintre înotătorii suceveni cu rezultate deosebite la competițiile naționale și internaționale așteaptă revenirea în bazin. 

Originar din comuna Moldovița, județul Suceava, Liviu Bursuc a participat în ultimii ani la mai multe concursuri naționale și internaționale de înot, reprezentând cu succes clubul Gold Stars Baia Mare. Acesta se numără printre sportivii care se aflau într-o perioadă foarte bună înainte ca pandemia de Coronavirus să lovească întreaga țară. Înotătorul sucevean ar fi trebuit să participe în acest an la mai multe concursuri naționale și nu numai. Cu toate acestea, Liviu rămâne în continuare optimist și așteaptă să revină în bazin pentru a-și reveni la forma de dinaintea pandemiei.

Liviu Bursuc: ”Eram pe punctul de participa la naționale”

”A fost o perioadă destul de dificilă pentru toată lumea sportivă. Pentru noi înotătorii a venit ca o palmă, pentru că la noi dacă lipsim o lună de la antrenamente avem de recuperat de 5 ori mai mult. Eu eram într-o formă destul de bună și pe punctul de a participa la naționale, care nu s-au mai ținut, din păcate. În toată această perioadă, am început să fac mai multe antrenamente de forță specifice înotului cât și antrenamente de forță normale, alergare, bicicletă, drumeții, nu am stat deloc. Exact înainte cu 5 zile să se aplice toate restricțiile aveam naționalele la Brașov, care nu s-au mai ținut. În iunie aveam un concurs foarte important pentru mine și pentru care mă pregăteam intens erau Europenele de la Budapesta, care s-a amânat până în mai 2021, plus multe alte concursuri Naționale, Internaționale și câteva la Open-Water (ape deschise – lacuri).Sunt încrezător că începând de săptămâna viitoare voi relua antrenamentele în bazin și abia astept! Pe lângă toate antrenamentele, am stat cu ai mei, am făcut multe drumeții, am ieșit la pescuit, am vizionat filme și m-am odihnit cât am putut de mult.”, a declarat Liviu Bursuc, înotătorul sucevean. 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts