Cum ar fi…

A trecut mai bine de o săptămână de la eșecul unei noi tentative de a promova în Liga a II-a. Scandalurile se țin lanț de clubul Foresta, iar bătaia de joc la adresa fostelor glorii, dar și a suporterilor e la ordinea zilei. Așa că eu unul m-am plictisit…

Am deja câteva luni de când am revenit în țară, însă multe nu s-au schimbat. Îmi mai alinam dorul de casă și de fotbal uitându-mă la meciurile transmise online. Eram bucuros să-l văd pe Dorin Goian pe banca Sucevei, mi-aș fi dorit să mai văd pe lângă el și alte nume, dar recent mi s-a luat de toate. De modul cum l-au tratat, cum l-au umilit niște neica nimeni.

Iar într-o dimineață, stăteam la cafea pe terasă și mă gândeam cum ar fi să avem și noi o echipă curată… fără oameni implicați politic, fără oameni cu interese meschine, o echipă a sucevenilor, o echipă care să ne reprezinte. Ar fi frumos, nu-i așa?!

Am pus imediat mâna pe telefon și am deschis rețelele de socializare. Mi-am căutat prietenii cu care am rămas fără glas și cu care am trăit cele mai intense emoții pe vremea Cetății Suceava. Oameni pasionați, oameni bine intenționați și oameni care au fost mereu acolo. Majoritatea dintre noi avem familii, dar dragostea pentru fotbal ne-a unit mereu și sunt convins că și acum.

Și uite așa, spunem noi, într-un singur glas, cum ar fi ca visul de ani de zile să-l realizăm împreună ca o mare familie. Un proiect de la zero cu oameni pasionați, apropiați de acest fenomen și cu transparență totală. Un proiect unde oamenii care au făcut istorie pentru Suceava sunt respectați cu adevărat, iar suporterii au un cuvânt important de spus. Ei bine, cum ar fi?!

Îngândurat deschid televizorul pe canalul de sport, unde bineînțeles că numiți-o soarta, destin sau cum vreți, dar văd o bucurie de nedescris la Galați. Acolo s-a putut, acolo microbiștii s-au unit pentru a aduce fotbalul local înapoi unde îi era locul.

 

Semnat,

Un suporter microbist din diaspora rămas cu sufletul alături de fotbalul sucevean.

Total
0
Shares
Related Posts