CSU Suceava, transferuri de top pentru promovarea în Liga Națională

Ne aducem aminte cu nostalgie de meciurile de Ligă Națională disputate în micuța sală a Liceului cu Program Sportiv Suceava, dar ca mulți alți iubitori de sport din acest județ îmi doresc ca autoritățile să nu promită săli polivalente, stadioane sau bugete mari pentru cluburile sportive în apropierea alegerilor. Îmi doresc ca publicul minunat pe care îl au echipele de fotbal, de handbal, de rugby din acest județ să se bucure de cele mai bune condiții, condiții de care are nevoie fiecare club sportiv pentru a putea face performanță.

E drept, de multe ori articolele noastre se abat de la regulile jurnalismului și devin păreri proprii, dar CSU Suceava poate redeveni ce a fost, iar primii pași au fost deja făcuți.

Scriam zilele trecute despre transferurile lui Kostadin Petrov și Alin Câmpan, după care imediat la câteva ore distanță de acel articol, Clubul Sportiv Universitar Suceava a mai anunțat două transferuri a unor jucători cu experiență. Pirmul dintre ei, Valentin Anton care vine de la CSM Bacău și evoluează pe postul de inter dreapta. Are 30 de ani, 199.5 cm, 103 kg și s-a făcut remarcat încă de pe vremea când acesta juca pentru HC Vaslui. Cel de al doilea, Alex Dascălu un tânăr jucător de perspectivă, sucevean get-beget, vine tot de la CSM Bacău și evoluează pe postul de inter stânga. Are 23 ani, 2 m înălțime , 96 kg și a mai trecut în cariera sa pe la echipele CSM București și Steaua București.

Marți, 9 iunie, echipei antrenate de Adrian Chiruț și Iulian Andrei li s-a mai alăturat și portarul Darius Makaria. În vârstă de 27 de ani, 1.93 m, 91 kg, acesta vine de la Cavigal Nice Handball (Franța Pro Ligue), și a mai evoluat în cariera sa pentru CSM București, Dinamo București, BM Sinfin si BM Benidorm (Spania, ambele Liga Asobal).

Miercuri, 10 iunie, clubul sucevean bifat cel de al șaselea transfer din această vară după ce s-a înțeles cu internaționalul turc Baran Nalbantoglu, jucător care evoluează pe postul de inter stânga. În vârstă de 27 ani, 1.97 m, 102 kg acesta vine de la Beșiktas JK, a mai evoluat în cariera sa la Izmir Belediye SK, Goztepe SK (Turcia – SuperLeague) și este component al echipei naționale a Turciei.

În perioada următoare, antrenorii CSU Suceava intenționează să înceapă pregătirea odată cu relaxarea restricțiilor din data de 15 iunie.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts