CSU din Suceava și CSM Bacău se întâlnesc în derby-ul Moldovei la handbal

O nouă confruntare grea pentru gruparea CSU din Suceava în Liga Zimbrilor la finalul acestei săptămâni. 

Universitarii suceveni se pregătesc de derby-ul Moldovei la handbal și așteaptă cu interes duelul cu CSM Bacău din runda a IX-a a Ligii Zimbrilor. Egalul obținut în compania formației de pe locul al cincilea, CSM Focșani, în runda precedentă le-a ridicat moralul handbaliștilor antrenați de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei. Universitarii speră la un rezultat pozitiv în confruntarea cu CSM Bacău, însă antrenorul Petru Ghervan cere multă atenție din partea elevilor săi pentru că formația adversă dispune de un lot destul de bun care poate produce oricând o surpriză.

„Ne aşteaptă un meci greu, iar orice punct îl luăm în deplasare înseamnă o realizare importantă. În acest sens, întâlnirea cu CSM Bacău este ca o finală pentru evitarea locurilor de baraj. Întâlnim o echipă puternică, competitivă pentru orice adversar şi fiecare dintre noi trebuie dea maximum pentru a ne întoarce de acolo cu un rezultat pozitiv. Atuul cel mai important al băcăuanilor este experienţă mult mai mare a anumitor jucători. Cu asta ne vom confrunta”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

Totodată, CSU Suceava se confruntă și cu o serie de absențe precum Paul Simulescu, Claudiu Lazurcă şi Balasz Botond cu toții accidentați, dar și jucători precum Csog Vencel și Alexandru Bologa care sunt incerți. Chiar și în ciuda problemelor de lot, handbaliștii suceveni vor să obțină toate cele trei puncte din acest duel. În ultimele cinci întâlniri directe dintre cele două formații, sucevenii s-au impus de fiecare dată.

„Întâlnim un adversar care evoluează bine mai ales pe teren propriu. Suntem două echipe de nivel apropiat, diferenţa va fi făcută de forma de moment și sper ca noi să ieșim învingători”, a precizat Daniel Stanciuc.

Jocul dintre CSM Bacău și Clubul Sportiv Universitar din Suceava se va disputa, duminică, 30 octombrie, începând cu ora 12:00.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Daniel Vatamanu

Total
0
Shares
Related Posts