Câteva despre ”fotbalul nostru”

De când scriu pentru SportSV.ro, mi-am dezvoltat abilități de care nu credeam că sunt capabil. Unul dintre lucrurile pe care încă nu le-am învățat e legat de subiectivismul fiecărui articol. Încă nu mi-am dat seama dacă e bine sau nu să fii puțin subiectiv în ceea ce scrii. Cu riscul de a greși, articolul acesta va conține o oarecare doză de subiectivism.

Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni sunt cele trei reprezentante ale județului care peste două săptămâni vor lua startul în noul sezon al Ligii a III-a. Dintre cele enumerate, pe una din ele aș vrea să o văd dominând și câștigând seria. Așadar, în acest articol vă voi spune de ce îmi doresc ca Foresta Suceava să revină anul viitor în Liga a II-a.

Deși, clar subiective, motivele mele vor avea și o oarecare doză de obiectivism. Unul din primele mele contacte cu fotbalul e legat de Stadionul Areni. În sezonul 2008-2009, atunci când denumirea echipei locale era Cetatea Suceava, iar antrenorul de azi al Forestei, Vespazian Colban era unul dintre jucătorii importanți ai echipei, eram nelipsit de la meciurile de pe teren propriu ale formației antrenate pe atunci de Marian Pană. În acea vreme, era pentru prima oară când aveam ocazia să simt atmosfera adevărată de pe un stadion de fotbal. Ajungând după ani să fiu student, iar Areniul fiind doar la o trecere de pietoni distanță de universitate, luam parte la fiecare meci al echipei locale. Practic, cred că am aproximativ 150 de meciuri la care am luat parte pe bătrânul Areni. Deși, vizibil intrat într-o stare de degradare, total atipic anului 2019, Areniul îmi provoacă o emoție aparte, emoție ce alții o trăiesc doar pe marele stadioane ale lumii.

În ultimii trei ani, de la schimbarea denumirii echipei în Foresta Suceava, am ratat maxim cinci meciuri de acasă ale galben-verzilor. Așa-i că subiectivismul nu mai pare atât de mare? Lăsând la o parte caracteristica sentimentală, chiar cred că Foresta are un loc pregătit pentru promovare. Transferuri bune, dubluri pe posturi, stabilitate financiară. La Suceava există cu adevărat premise de promovare.

Indiferent că simțiți și voi ce simt și eu sau aveți alte preferate din această serie, vă fac o invitație pe stadion. Așa cum e el, mic, de Liga a III-a, “fotbalul nostru” stă să înceapă. De pe 24 ne vedem pe stadion. După trei luni de pauză ne-a venit iar rândul să strigăm pentru echipa favorită.

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts