Sponsori Sponsori

Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni vor debuta în noul sezon al Cupei României

Cele două reprezentante ale județului Suceava, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, sunt pregătite pentru debutul în prima fază a Cupei României.

Iubitorii fotbalului sucevean se vor bucura din nou de fotbal odată cu debutul Rădăuțiului și Fălticeniului în Cupa României. Gruparea rădăuțeană începe acest sezon cu un staff și cu multe nume noi în rândul jucătorilor. Profesorul Ovidiu Murariu revine pe banca unei echipe de seniori cu gânduri mari în acest sezon, iar jucătorii pe care se va baza vor încerca să obțină rezultate mult mai bune decât în edițiile precedente. Primul joc oficial pentru rădăuțeni din această ediție de Cupa României este în deplasare la Darabani, iar pe foaie gruparea lui Murariu pare să fie favorită, însă lucrurile cu siguranță vor sta altfel la ora jocului.

Speranțele sunt mari și la Fălticeni, acolo unde conducerea clubului mizează pe continuitate, iar tehnicianul Daniel Stoica vrea să aducă pe stadionul ”Constantin Jamaischi” un nume important din fotbalul românesc, însă până atunci trebuie să o ia pas cu pas. Și fălticenenii suferă la capitolul omogenitate după o serie de transferuri importante cu jucători veniți de la Rădăuți sau Ceahlăul Piatra Neamț. Jocul cu Miroslava de pe teren propriu va fi un adevărat test pentru jucătorii lui Stoica.

Tehnicianul rădăuțenilor nu discreditează Cupa României, acolo unde își dorește un parcurs lung alături de jucătorii săi. 

”Un meci programat încă în perioada de pregătire a echipelor din eșalonul al treilea ceea ce va aduce probabil meciuri disputate știindu-se că fiecare dintre ele și-au adus jucători noi și care doresc sa dovedească că pot fi titulari. Noi suntem în perioada de cantonament, iar finalul acestuia se va încheia cu meciul din Cupa României de la Dărăbani cu Viitorul. Jucătorii s-au pregătit bine, avem un număr mare de jucători noi ceea ce încă nu oferă o omogenitate clară însă sperăm într-o evoluție bună și un rezultat care să ne bucure la final.”, a declarat Ovidiu Murariu, antrenorul Bucovinei Rădăuți.

Daniel Stoica cere sprijinul suporterilor din Fălticeni pentru primul meci oficial al sezonului

”Acest meci de cupă înseamnă posibilitatea să arătăm comunității din Fălticeni că suntem pregătiți de un nou campionat. Ne dorim să avem un sezon mai bun decât precedentele. Ca antrenor, mă responsabilizează foarte mult, mai ales pentru că fac parte dintr-o comunitate ce dă țării sportivi cu calități deosebite care obțin medalii, trofee (înot, canotaj, box, etc). Am fost format, crescut și încerc să o transmit și jucătorilor (spiritul muncii, sacrificiului, determinării și a victoriei). Satisfacția cea mai mare va fi în momentul în care îi văd pe suporterii noștri că sunt fericiți și mi-aș dori foarte mult să-i facem să fie mândri de noi și cred că o putem face în primul rând prin atitudine, prin starea de spirit, să nu cedăm niciun moment. Meciurile se pot câștiga, pierde sau termina la egalitate, dar ceea ce contează mai ales la noi este determinarea, spiritul de echipă și atitudinea. Câștigă cei mai buni. Pe această cale le urez succes și adversarilor și așteptăm un public cât mai numeros.”, a transmis Daniel Stoica, tehnicianul formației Șomuz Fălticeni.

TURUL 1 CUPA ROMÂNIEI BETANO

ACS Viitorul Şimian – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti
CSO Retezatul Haţeg – CSM Jiul Petroşani
ACS Progresul Ezeriş – AFC Voinţa Lupac
ACS Pobeda Stár Bišnov – CS Phoenix Buziaş
CS Avântul Periam – ACS Progresul Pecica
CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – ACB Ineu
CS Diosig-Bihardiószeg – CS Crişul Chişineu Criş
CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei – CS Lotus Băile Felix
CSM Victoria Carei – SCM Zalău
CSM Sighetu Marmaţiei – CSM Olimpia Satu Mare
ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Minerul 1947 Ocna Dej
CS Ocna Mureş – CS Sănătatea Servicii Publice
CS Universitar din Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia
CS Gloria al Oraşului Geoagiu – CS Armata Aurul Brad
ACS FC Avrig – CS Metalurgistul Cugir
ACS Muscelul Câmpulung Elite – ACS Olimpic Cetate Râşnov
ACS Kids Tâmpa Braşov – ASC Olimpic Zărneşti
AFC Odorheiu Secuiesc – ACS SR Municipal Braşov
CSM Avântul Reghin – ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898
CSO Viitorul Darabani – CSM Bucovina Rădăuţi
ACS Şomuz Fălticeni – CS Ştiinţa Miroslava
CSM Vaslui – AS FC Rapid Brodoc
ACS KSE Târgu Secuiesc – CSM Bacău
ACS Fotbal Club Bacău – CS Aerostar Bacău
CSM Focşani 2007 – CS Sporting Lieşti
AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – CS Viitorul Ianca
CS Amara – ACS Recolta Gheorghe Doja
ACS Voinţa Limpeziş – CS Păuleşti
CS Axiopolis Cernavodă – AS FC Agricola Borcea
CS Gloria Băneasa – CS Gloria Albeşti
AFC Dunărea 2005 Călăraşi – ACS Înainte Modelu
ACS Viitorul Ileana – CS Dinamo Bucureşti
CSO Petrolul Potcoava – CSM Cetatea Turnu Măgurele
ACS Vediţa Coloneşti – CS Sporting Roşiori 2008
AS FC Pucioasa – CSM Flacăra Moreni
ACS Unirea Bascov – CS Real Bradu
SCM Râmnicu Vâlcea – ACS Minerul Costeşti
ACS Cozia Călimăneşti – ACS Flacăra Horezu

Meciurile sunt programate să dispute, miercuri, 2 august 2023, începând cu ora 17:30, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac (arhivă)

Total
0
Shares
Related Posts