Andu Vornicu, omul de la care înveți să nu renunți

Ieri, am filmat o emisiune alături de domnul profesor Andu Vornicu și una dintre cele mai talentate pugiliste din România, Daniela Maria Polonic. Iar emoția care m-a cuprins în discuția cu domnul Vornicu a fost destul de mare pentru că am învățat câteva lucruri importante și anume să nu mă mai plâng de greutățile în viață când vine vorba de pasiune și să nu renunț niciodată la ceea ce-mi place.

Pe profesorul Andu Vornicu sau ”maestrul” așa cum îi spun elevii săi, l-am cunoscut indirect în mediul online tot prin intermediul colegilor mei din presă. Cu timpul i-am urmărit cu interes realizările, dar și competițiile la care participa alături de elevii săi. Aparent, nu ai spune că îi lipsește ceva dacă ne uităm pe rezultatele pe care le-a avut, însă adevărul se află dincolo de culise. Pentru rezultatele pe care domnul Vornicu le-a avut alături de numeroșii medaliați ai CSM-ului secția de box sunt datorate de ambiție, curaj, dăruire și sacrificiu. Un sacrificiu prin care atât domnul Vornicu și elevii acestuia care au adus la Suceava de la fiecare competiție ”o găleată de medalii” așa cum spune un prieten.

Realitatea este tristă la CSM Suceava, deși au circulat în mediul online diverse fotografii legate de condițiile în care se pregătesc sportivii clubului, lucrurile par să nu se fi schimbat nici după atâta timp. Ce e și mai trist, e legat de faptul că aripile sportivilor din Suceava sunt tăiate de multe ori înainte de competiții și asta pentru că sunt anunțați de diverse persoane cu funcție că nu există fonduri și că dacă doresc să participe să găsească alt sprijin. În ciuda acestor probleme cu care se confruntă atât antrenorii cât și sportivii CSM-ului, aceștia ajung să renunțe mai apoi.

Însă nu este cazul domnului Vornicu care prin prieteni și diverse cunoștințe a primit în câteva rânduri suportul mai multor oameni de afaceri și a reușit să participe alături de elevii săi la competițiile naționale și rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. ”Maestrul” a recunoscut că a avut și momente în viață când a spus că va renunța, însă bucuria de a-și vedea copiii pe care îi antrenează la CSM medaliați l-a oprit din a lua această decizie.

Suceava are sportivi de calitate, sportivi pe care fie îi pierde uneori în detrimentul cluburilor mari din România fie aceștia aleg să renunțe la această activitate. Domnul profesor Vornicu a ținut să precizeze și faptul că nu se va opune niciodată ca un elev de al său să plece la un club care îi poate oferi condițiile necesare pentru a face performanță, însă dumnealui va rămâne în continuare la CSM și va încerca să lupte pentru viitorul celor care vor păși pe meleagurile acestui sport.

Andu Vornicu – un exemplu de sacrificiu și de curaj, un exemplu pe care ne dorim să-l vedem din ce în ce mai des în sportul sucevean.

Pe această cale ținem să-l felicităm încă o dată pentru realizările pe care le are la secția de box a CSM Suceava, îi dorim mult succes în continuare și poate vremurile vor fi mai bune atât pentru domnia sa cât și pentru tinerii care urmează o astfel de carieră. Felicitări, domnule Vornicu!

 

Puteți urmări integral emisiunea mai jos: 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts