Sponsori Sponsori

ANALIZĂ | Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți sau Șomuz Fălticeni?

Astăzi, 23 august 2019, începe un nou sezon de Liga a III-a. La fel ca și anul trecut, județul Suceava va avea trei reprezentante la acest nivel după cum urmează în ordinea pozițiilor ocupate în clasamentul sezonului trecut: Bucovina Rădăuți (locul 2), Foresta Suceava (locul 5) și Șomuz Fălticeni (locul 11).

După cum bine știm, sucevenii sunt mari amatori de fotbal și au așteptat cu nerăbdare să treacă cele trei luni de zile de la ultimul meci disputat în sezonul trecut și până astăzi când Șomuz Fălticeni va da startul cu un meci împotriva nou-promovatei CSM Bacău, în deplasare. Sâmbăta va intra pe scenă și Bucovina Rădăuți urmând să joace în deplasare tot pe terenul unei noi promovate, respectiv Hușana Huși, care a fost campioana județului Vaslui, iar la baraj a trecut de Moldova Cristești, campioana județului Iași, fără a se disputa vreuna din cele două manșe. Tot sâmbătă se va disputa și meciul dintre Foresta Suceava și Sporting Liești, pe “Areni” urmând să-și facă apariția după mult timp și galeria “galben-verzilor”, “Cavalerii Nordului”. Sezonul trecut Foresta nu a pierdut în fața celor de la Liești, reușind un 0-0 în deplasare și o victorie cu 3-1 pe teren propriu în retur.

Înainte de startul primei etapei a sezonului 2019-2020 Liga a III-a – Seria I, am pregătit o mică analiză a celor trei formații sucevene:

Bucovina Rădăuți – locul 2 sezonul trecut:

+ PLUSURI

– OMOGENITATE: Au reușit să-și păstreze în mare proporție lotul de jucători din sezonul trecut împreună cu antrenorii Dorin Goian și Daniel Bălan

– JUNIORI CU EXPERIENȚĂ: Antrenorii Goian și Bălan au nu mai puțin de 8 jucători eligibili U21 și U20 pe care se pot baza oricând, printre care și al doilea golgheter din sezonul trecut, Cătălin Coroamă

– MORAL BUN: Locul 2 obținut sezonul trecut le va da o încredere mai mare pentru sezonul acesta, încredere pe care au arătat-o și în amicale (6 victorii și trei remize)

– MINUSURI

– BUGET MIC: Deși au obținut locul 2 sezonul trecut și îi au pe bancă pe Dorin Goian și Daniel Bălan, rădăuțenii nu au reușit să atragă sponsori importanți

– GOLGHETERUL A PLECAT: Andrei Cerlincă, poate cel mai bun jucator al rădăuțenilor în sezonul trecut a revenit înapoi la “prima dragoste”, Foresta Suceava

Foresta Suceava – locul 5 sezonul trecut:

+ PLUSURI

– STABILITATE ȘI BUGET MĂRIT: Ambițiile sunt mari sezonul acesta la Foresta Suceava, iar primăria le-a acordat un buget mai mărișor față de anul trecut, conducătorii de pe “Areni” reușind de asemenea să atragă și câțiva sponsori importanți.

– PRIMII DOI GOLGHETERI: “Galben-verzii” au reușit să-și păstreze golgheterul echipei, dar și al Seriei I, Robert Martin (16 goluri), reușind să-l aducă și pe Alexandru Marin, golgheterul Științei Miroslava (15 goluri)

– REVINE GALERIA: Un alt mare plus pe care îl vor avea “galben-verzii” în acest sezon este revenirea galeriei “Cavalerii Nordului”. Pentru o formație aspirantă la promovare este necesar și suportul publicului.

– JUNIORI DE ELITĂ: La fel ca și “rivala” din Rădăuți, Foresta beneficiază și ea de 8 jucători eligibili U21 și U20, trei dintre aceștia având și experiența internațională, fiind componenți ai lotului național U18

– MINUSURI:

– LIPSA OMOGENITĂȚII: În această vară s-au petrecut schimbări multe la Foresta, începând cu banca tehnică, acolo unde Vespazian Colban l-a înlocuit pe Florin Cristescu, dar și în ceea ce privește lotul de jucători.

12 jucători au rămas din garda veche și alți 12 au sosit în această vară pe “Areni”, iar acest lucru s-a văzut în meciurile amicale, “galben-verzii” având jocuri bune, dar și mai puțin reușite.

– PORTARUL ȘI GOLGHETERUL: Doi jucători foarte importanți din sezonul trecut, portarul Florin Logofătu respectiv mijlocașul Ionuț Artenie (al doilea golgheter din sezonul trecut) au părăsit din diverse motive “Areniul”.

– TINEREȚE ÎN POARTĂ: În acest compartiment, Foresta Suceava se va baza pe doi juniori, Augustin Cărbune și Ionuț Ailenei, iar acest aspect ar putea influența soarta unor partide importante.

Șomuz Fălticeni – locul 11 sezonul trecut:

+ PLUSURI:

– GOLGHETERUL A RĂMAS: Eduard Julei, golgheterul echipei din sezonul trecut cu 6 goluri marcate, dar și unul dintre cei mai importanți jucători care a pus umărul la salvarea de la retrogradare a rămas la Fălticeni.

– ANTRENORUL: Daniel Stoica a preluat echipa în returul sezonului trecut și va avea același obiectiv în acest sezon și anume menținerea echipei în Liga a III-a.

– STRĂINI: La Fălticeni, suporterii vor avea ocazia să vadă la lucru în acest sezon și cinci jucători tineri camerunezi care pot face surprize plăcute, după cum au arătat și în meciurile amicale.

– MINUSURI:

– BUGET FOARTE MIC: Având probabil cel mai mic buget dintre cele trei formații sucevene, Șomuz Fălticeni nu va putea emite pretenții foarte mari în acest sezon.

– UN LOT ÎNTREG PLECAT: Deși a reușit menținerea în Liga a III-a încă de la primul sezon după promovarea din Liga a IV-a, nu mai puțin de 19 jucători au părăsit gruparea fălticeneană la finalul sezonului.

– LOT REDUS: Doar cinci jucători au rămas din sezonul trecut dintre care doi sunt portarii Cătălin Pascal și Andrei Pascal, în timp ce alți 14 au fost aduși. Cu doar 19 jucători în lot, Daniel Stoica va avea o misiune dificilă pentru îndeplinirea obiectivului.

Ați aflat așadar în câteva fraze care ar putea fi avantajele sau dezavantajele celor trei echipe care vor reprezenta județul Suceava în noul sezon din Liga a III-a. Sezonul trecut surpriza plăcută a fost Bucovina Rădăuți, o surpriză fiind și menținerea Șomuzului Fălticeni în Liga a III-a după promovarea din Liga a IV-a, în timp ce Foresta Suceava putem spune că a dezamăgit suporterii care aveau așteptări prea mari.

Ce credeți că se va întampla în noul sezon? Care este favorita dumneavoastră? Reușește Foresta Suceava să revină în Liga a II-a? Poate fi Bucovina Rădăuti o candidată serioasă în lupta pentru promovare? Reușește Șomuz Fălticeni să dea peste cap calculele de pe hârtie? Vom afla toate acestea la finalul sezonului. Hai pe stadion în oricare oraș v-ați afla! Vizionare plăcută!

 

Articol scris de: Marius Nicolae 

Sursa foto: Cristian Plosceac și Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts