Sponsori Sponsori

Viitorul Verești prima participantă din 2019 la Turul județului la fotbal

Turul judeţului la fotbal…doar când mă gândesc la aceste cuvinte simt un fior pe şira spinării.


E din nou duminică, una după multele în care „turul” mi-a lipsit. E prima duminică din 2019 când mergem din nou pe un teren judeţean pentru a ne hrăni pofta de fotbal. Voturile ne-au scos în cale echipa din Vereşti, susţinută financiar de Bogdan Ailesei, condusă din teren de Bogdan Ailesei, o echipă adusă la viaţă…de cine credeţi?
În piaţa din Vereşti este agitaţie, oameni se plimbă de ici-colo, e zarvă şi drumul până la teren pare că nu se mai termină. Pe teren se încălzesc de zor echipele, se fluieră startul şi aşa cum ne-a obişnuit, înainte de startul meciului avem spectacol pirothenic, fumigene albastre în sunete de petarde puternice mută toată forfota din piaţă înspre stadion. Vine şi lumea, la meci au asistat aproximativ 300 de persoane, aproape cât la unele meciuri din Liga 1. Un public destul de exigent, dar civilizat, uneori mai auzi şi „de mă-sa”, dar nu e o obişnuinţă.
Cei din Vereşti încep slab, ratează un penalty şi apoi se văd conduşi pe tabela de marcaj, golul fiind reuşit de cei de la Frătăuţi tot dintr-un penalty. 0-1 sec, iar cei din Fratăuţi presează din ce în ce mai mult. La rampă iese Bogdan Ailesei care aduce egalarea şi scorul la pauză este 1-1. De fapt, de data asta nu o să fac cronica meciului, cu scuzele de rigoare pentru cei din Vereşti, cred că altul a fost mesajul pe care eu l-am văzut dupa meciul ăsta şi e mai puţin important cine şi când a marcat. Spun asta pentru că am făcut o afirmație în repetate rânduri, că fotbalul este prea tacticizat în zilele noastre, că nu mai avem spectacol şi că am pierdut din trăiri…
Aveam agenda albastră la mine, mi-am notat foarte atent toate fazele importante, eram pornit să scriu ceea ce s-a întâmplat, însa vă invit să urmariţi rezumatul video, voi ataşa un link la finalul articolului. Astăzi aş vrea să scriu despre lecţia pe care mi-a predat-o Ailesei&Co, şi anume că nu fotbalul a devenit plictisitor, în ultima vreme nu m-am uitat eu la fotbalul care trebuie. Pentru că cei de la Vereşti au fost dominaţi destul de autoritar o repriză, dar au ieşit de la cabine convinşi că pot obține victoria, au fost convinşi că pot să caştige chiar şi când imediat după pauză s-au văzut din nou conduşi. Şi n-au încetat niciodată să spere, iar când au marcat golul 5, am auzit de pe teren vocea unui jucător gazdă: “au zis că ne dau ei cinci, ei uite, că le dăm noi lor”.


Îndârjirea asta, făcută din nimic, lupta cu tine însuţi spre a fi mai bun, spre a crede mereu, şi la final, victoria care te face să sari în sus de bucurie, exact cum s-a întâmplat la meciul de duminică. Dacă eşti negativist sau dacă eşti într-o dispoziţie proastă, e suficient să vezi cum niște barbaţi în toată firea se bucură pentru ceea ce au realizat, o bucurie simplă şi frumoasă şi nu ai cum să nu înţelegi fotbalul. Nici nu ai cum să rămâi mohorât, simţi cum ţi se ridică părul pe mâini şi trebuie să zici că se poate.
Sigur, cei de la Viitorul Vereşti au declarat că se aşteptau să câştige la o diferență aşa mare, asta la finalul jocului, realitatea este că porneau de pe poziţie egală sau chiar inferioară în meciul de duminică, pentru că cei din Frătăuţi sunt o echipă bună, pe locul doi înainte de acest meci şi cu pretenţii spre promovare. Orice jucător îşi doreşte să câştige, dar din punctul meu de vedere, gazdele nu şi-au imaginat nicio secundă că ar putea să întoarcă de două ori scorul şi apoi să câştige la trei goluri diferenţă. Aşa cum spuneam, orice jucător îşi doreşte să câştige, cred că asta a facut diferenţa în meciul de duminică, dorinţa unora de a demonstra împotriva la orice… împotriva primăriei din Vereşti care nu se implică financiar pentru echipă, împotriva faptului că nu au jucat nici un amical, împotriva faptului că sunt o echipă nou promovată. A caştigat dorinţa de a caştiga, de a demonstra… Cinste lor!


Duminică am ajuns acasă, poate că fotbalul nu e cu totul pierdut şi mergând chiar mai departe, dacă noi nu vedem, nu înseamnă că nu se întâmplă, există oameni care fac imposibilul-posibil şi unul dintre ei este Bogdan Ailesei pentru că a ridicat o echipă din nimic şi există echipe care fac posibilul – neverosibil şi acea echipa este Viitorul Vereşti. Cu bune sau cu rele, am mai învăţat ceva şi astept să învăț mai departe…e o lume mare în jur şi fotbalul ăsta nenorocit nu se va potoli niciodată. Ce, nu mă credeţi? Mergeţi într-o duminică până la Vereşti, un singur meci este suficient ca să fiţi convinşi.
Concluzionând, Viitorul Vereşti a învins cu 5-2 Progresul Fratăuţii Vechi, poate că asta nu va spune multe, dar uitaţi-vă la filmuleţul din link, vedeţi bucuria lor şi întrebaţi-vă „de ce?”.

https://youtu.be/krXNrdap_3c?t=277

Acum vă spune ceva?


Pentru Viitorul Vereşti, eroii de duminică au fost următorii:

Echipa de start: 

 1. Bujdei Victor (portar) 
 2. Dascălu Savel Cătălin – 1 gol
 3. Țigănașu George 
 4. Călin Bogdan
 5. Dragomir Alexandru
 6. Gheorghiță Mihăiță
 7. Hodoarbă Ionuț – 1 gol
 8. Ailiesei Bogdan (căpitan) – 2 goluri 
 9. Dascălu Mihai
 10. Gigică Viorel
 11. Luncariu Radu – 1 gol

 

Rezerve: 

 1. Pădurariu Gabriel
 2. Ciocoiu Ovidiu
 3. Muntean Ionuț
 4. Iurea Răzvan
 5. Pașniciuc Ionuț
 6. Palaghianu Silviu

Antrenor: Ailiesei Viorel

VEZI REZUMATUL VIDEO

Noi ne revedem în episodul următor, pe unul din stadioanele judeţene, pentru fotbal adevărat…Dacă vă doriţi altceva, există DigiSport!

Articol scris de: Lucian Acxanei
Sursa foto: Gabriel Mihai
Total
0
Shares
Related Posts