Turul județului la fotbal | Pojorâta, prima experiență în cele trei sezoane din cadrul proiectului

La începutul săptămânii trecute am decis împreună cu colegii implicați în acest proiect să vizităm Pojorâta pentru a face o recenzie la un joc de acolo. Nu ne-a părut rău de alegerea făcută pentru că știam dinainte că Pojorâta va avea un derby cu Juniorul Suceava. Însă pe lângă fotbal, Pojorâta are ceva aparte, peisaje frumoase, oameni primitori și… fete frumoase. Eh, acum să revenim la joc că după ne întindem. Am plecat dis-de-dimineață din Suceava cu colegii mei Paul Andrei Beșleagă, Gabriel Mihai și președintele AJF Suceava, Ciprian Anton. Cel de al patrulea coleg al meu, Lucian Acxanei, urma să ajungă și el pe parcurs la Pojorâta. Primirea a fost de nota 10 motiv pentru care dorim să le mulțumim organizatorilor și celor care se ocupă de echipa din Pojorâta pentru faptul că ne-au stat la dispoziție și ne-au oferit resursele materiale pentru a avea o transmisie acceptabilă. Ah, și acel chec, Doamne ce bun a fost! Eram curios ce gospodină l-a făcut, poate o să aflu dacă aceasta îmi va citi articolul. 🙂 Am vrut să începem săptămâna cu zâmbetul pe buze, că deh, azi e forfotă mare prin orașele țării și totodată e prima zi de muncă pentru mulți dintre noi. Așadar, jocul dintre FC Pojorâta și Juniorul Suceava s-a ridicat în multe momente la nivelul Ligii a III-a.

Sunt convins de faptul că v-ați uitat la meciul dintre România și Spania, un meci în care Tătărușanu a fost cel mai activ jucător român de pe teren. Cam așa s-a întâmplat și la Pojorâta, unde goalkeeper-ul oaspeților, Vlăduț Hânțăscu a parat câteva șuturi foarte bune ale gazdelor. Deși, tabela a arătat 5-2 pentru Pojorâta la finalul jocului, scorul putea fi mult mai dureros pentru formația antrenată de Laurențiu Berezoschi.

Formația acestuia nu s-a regăsit în jocul de duminică, motivele sunt încă necunoscute pentru căderea de formă. Însă așa cum am observat atât eu cât și colegul meu Lucian Acxanei, la nivelul Ligii a IV-a echipele care joacă pe teren propriu câștigă aceste meciuri. Totuși, nu trebuie să le luăm din meritele jucătorilor Pojorâtei care într-adevăr dau dovadă de echipă cu șanse reale să promoveze în acest sezon în Liga a III-a. Probabil că Pojorâta este una dintre cele mai pitorești localități ale Sucevei care ar putea evolua în Liga a III-a. Eh, și ce amintiri sunt pe stadionul din Pojorâta, localnicii sunt adevărați iubitori de sport.

Desfășurarea jocului

Constantin Nechitoaia, unul dintre jucătorii care au ieșit în evidență din formația Pojorâtei, a deschis scorul destul de repede în minutul 6, după un început foarte bun al gazdelor. Acest «6», o să-l mai regăsim pe parcursul jocului pentru că în minutul 26, George Tomescu, atacantul Juniorului Suceava, a egalat și din acel moment oaspeții au prins curaj. O remarcă doar, George Tomescu a fost cel mai activ jucător de câmp ai oaspeților. În minutul 36, Ionuț Cuciurean, «veteranul» din primul ”11” al celor de la FC Pojorâta a dus scorul al 2-1. Acesta fiind și scorul pauzei pe stadionul din Pojorâta, unde surprinzător, numărul spectatorilor a scăzut după pauză, o observație pe care au avut-o și colegii mei din cadrul acestei transmisiuni, Ciprian Anton și Lucian Acxanei, iar explicația mea a fost următoarea «Probabil că au văzut spectatorii că transmitem LIVE acest joc și au plecat să ne urmărească de acasă». Chiar și așa, cei care au rămas au avut motive de bucurie pentru că repriza a doua a oferit 4 goluri.

În minutul 60, Bogdan Creciunescu a dus scorul la 3-1, majorând astfel diferența față de Juniorul Suceava, iar câștigătoarea părea a se ști încă din acel minut. Finalul partidei a fost palpitant pentur că în minutul 86, Andrei Balan a dus scorul la 4-1. Cei de la Juniorul au avut puterea să înscrie și ei un gol două minute mai târziu prin Nicu Șoldan. Însă scorul final nu a fost 4-2, Ciprian Severin, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în meciul de duminică a închis tabela la 5-2. Un gol meritat din punctul meu de vedere pentru că seriozitatea, ambiția și determinarea l-a adus în acest sezon cu un nivel mai sus în Liga a IV-a.

Concluzii după joc 

Pojorâta este o echipă tânără, dar cu jucători care au avut deja șansa de a căpăta o experiență foarte bună la nivelul Ligii a IV-a. Știu că ar trebui să fim obiectivi, însă după acest start de campionat, FC Pojorâta este cu siguranță principala favorită pentru promovarea în Liga a III-a. Deși știu că s-ar putea ca prietenii pe care îi am pe la diverse echipe să se supere, aceasta este părerea mea în urma jocului pe care l-am urmărit. Și consider că e un reper important acest rezultat pentru că Juniorul Suceava nu e o echipă din partea  a doua a clasamentului.

Poză de final cu una dintre cele mai implicate femei din fotbalul sucevean

Pe stadionul din Pojorâta, tabelă ca în nivelurile superioare

Lotul formației FC Pojorâta

Primul ”11”:

 1. George Niga (goalkeeper)
 2. Daniel Timiș
 3. Aurel Prundean (căpitan)
 4. Mihai Balint
 5. Lucian Jitariuc
 6. Cristian Timiș
 7. Ionuț Cuciurean
 8. Constantin Nechitoaia
 9. Bogdan Creciunescu
 10. Andrei Balan
 11. Ciprian Severin

Rezerve: 

 1. Marius Pelinari (goalkeeper)
 2. Ionuț Vicliuc
 3. Petru Tomco
 4. Paul Ursachi
 5. Cătălin Lungu
 6. Iulian Gavrilei
 7. Cezar Macovei

Staff: 

 1. Marius Bosancu – antrenor principal
 2. Marcel Șalvari – antrenor secund
 3. Adriana Iuliana Raia – maseur
 4. Ciprian Cărloanță – delegat

Câteva și de ale noastre

Mă bucur că am reușit să transmit și în acest weekend un meci de Liga a IV-a în mediul online pe care l-am comentat împreună cu colegii din cadrul acestei transmisii, Lucian Acxanei (redactor SportSV.ro) și Ciprian Anton (președinte AJF Suceava). Și mă bucur totodată de interesul vostru, a celor care urmăriți transmisiile noastre față de acest proiect. Vă promitem că ne vom perfecționa cu timpul și aceste transmisii vor avea loc din în ce mai des și calitatea acestora va fi atât la așteptările voastre cât și la ale noastre. Timpul le va rezolva pe toate. Țin să le mulțumesc colegilor de la SportSV.ro pentru implicare, colegilor de la NEst-TV Channel pentru că ne oferă echipamentele necesare pentru a transmite jocurile și nu în cele din urmă domnului președinte al AJF Suceava, Ciprian Anton, care ne-a asigurat transportul și ne ajută cu diverse materiale de fiecare dată când este nevoie. Ținem să le mulțumim și celor din cadrul clubului FC Pojorâta pentru că ne-au primit foarte frumos și ne-au stat la dispoziție cu tot ce am cerut. Le dorim succes și ne dorim să ne revedem într-o nouă premieră cu o transmisie LIVE pe TV. 🙂

Album foto: 

https://www.facebook.com/pg/sportsv.ro/photos/?tab=album&album_id=2678546088862956

Meciul dintre FC Pojorâta și Juniorul Suceava integral 

https://www.facebook.com/sportsv.ro/videos/422393251721455/

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Gabriel Mihai

Total
0
Shares
Related Posts