Turul județului la fotbal | Derby-ul de pe ”Nou Camp” din Dolhasca

Dacă e duminică unde aș putea fi dacă nu pe un teren de fotbal? Și unde poți vedea fotbal adevărat dacă nu într-un derby local în Liga a IV-a? Echipa GalbenVerde.ro s-a deplasat cu mult entuziasm către Dolhasca, acolo unde echipa locală întâlnea Preuteștiul.

De Dolhasca ne leagă multe amintiri plăcute, din punctul meu de vedere, acel stadion este locul în care a început cu adevărat „Turul județului la fotbal”, primul teren pe care am văzut pentru prima oară fumigene în fotbalul județean din Suceava. Am retrăit amintirile din primul sezon de la turul nostru și am ajuns pregătiți pentru o nouă doză de spectacol. E 14:30, vreo 22 de grade afară, o tribună plină în spate și un fluier, să înceapă spectacolul. Referitor la tribună, la Dolhasca și-au făcut apariția și câțiva susținători ai Preuteștiului, aceștia au stat amestecați printre fanii echipei gazdă, au vociferat și s-au bucurat la golurile echipei vizitatoare, fără a fi apostrofați, fără a avea loc măcar un incident verbal. Lucru care îmi confirmă încă o dată că cei din Dolhasca au poate cel mai frumos public din județ. Cinste lor!!! Povestind aceste lucruri, am fost destul de mirat și eu ca și cei din conducerea echipei gazdă de prezența câtorva jandarmi pe teren, cei de acolo susținând că e pentru prima oară în ultimii patru ani de când s-a înființat CSO Siretul Dolhasca, când la stadion vine jandarmeria.

          Trecând peste atmosfera frumoasă și publicul numeros, vreau să precizez, încă de la început că acest meci a fost influențat în mare parte de brigada de arbitrii, arbitrii care din punctul meu de vedere nu merită nici măcar să le fie pomenit numele. Nu cred că la acest nivel poate fi vorba despre vreo influență, deci pun greșelile lor pe seama oboselii sau a neputinței. Sincer, de când am început să iubesc fotbalul, nu cred că am văzut un arbitraj mai slab decât cel de duminică și sper ca la finalul jocului observatorul partidei să fi notat cu adevarat ce s-a întâmplat pe teren.

Revenind la ale noastre, meciul începe cu echipa gazdă în atac, în minutul 6 Dolhasca înscrie însă golul este anulat corect pentru un henț. În minutul 10 Dolhasca înscrie din nou dintr-o lovitură indirectă, însă golul este din nou anulat și faza este întoarsă, fără a mai fi periculoasa la reluare. Practic acest minut a declanșat și startul marilor erori din meci. Din punctul meu de vedere golul a fost perfect valabil, centralul nu a arătat fluierul pentru ca lovitura să se execute la semnalul lui, jucătorii au executat repede și au inscris. Gol valabil. Probabil frustrați după acest început, cei din Dolhasca au pierdut puțin din tempo-ul partidei și i-au lăsat pe cei din Preutești să vină peste ei, astfel că în minutul 21, oaspetii deschid scorul prin Cătălin Vasiliu, unul dintre veteranii echipei din Preutești. Scorul pauzei putea fi 1-1, dacă Constantin Grădinaru nu ar fi ratat din câțiva metri chiar înainte de pauză. Șutul său din cădere s-a dus puțin pe lângă bara porții apărate de Silviu Lederan. Mai trebuie menționat că Constantin Ferariu a acuzat dureri la genunchi înainte de meci și a preferat să rămână rezervă, însă a intrat pe teren în minutul 26, o schimbare ce a semanat exact cu cele de la FCSB 🙂 . Am menționat și acest lucru pentru că din momentul în care „Fera” a intrat pe gazon, jocul echipei s-a schimbat și au început să atace din nou.

          Împinși de la spate de publicul numeros venit să asiste la meci, cei din Dolhasca împing meciul spre poarta Preuteștiului și reușesc egalarea în minutul 64, atunci când Ferariu marchează un euro-gol, șut spre vinclul porții, mingea lovește transversala și cade în poartă. Bucuria a fost mare și părea că și accidentat, Ferariu poate să-și conducă echipa spre încă o victorie acasă. Nu apucasem să notez tot în carnețelul meu fidel, nici cei de la Șomuzul Preutești nu apucase să bată bine lovitura de centru, pierd mingea la mijlocul terenului care este aruncată spre Silviu Sava, poreclit „Pantera”, acesta înscrie din unghi, însă golul este din nou anulat pentru poziție de offside, din nou eronat.

În minutul 77 al partidei, acelasi Cătălin Vasiliu aduce Șomuzul Preutești în avantaj și stabilește și scorul final. CSO Siretul Dolhasca – Șomuzul Preutești 1-2.

          Așa cum spuneam, rezultatul a fost viciat de brigada de arbitrii care a lăsat uneori jocul prea liber, iar alteori au sancționat cu fault și duelurile umăr la umăr. O brigadă care a tăiat din frumusețea fotbalului de duminică și au provocat apostrofări din tribună. Una peste alta, fotbalul se joaca pe goluri validate și duminică cei din Preutești au câștigat, desi, din punctul meu de vedere un egal ar fi fost echitabil. Trebuie de menționat că echipa oaspete a știut să țină de rezultat și că au facut un meci bun în această etapă.

L-a finalul meciului i-am simțit triști pe cei din Dolhasca, e oarecum normal, pentru că grupul de acolo trăiește fiecare meci la victorie și uneori înfrângerile sunt dureroase, dar sunt parte din fotbal, nu-i așa? Eu personal vreau să-i încurajez, să le zic sa fie motivați de această înfrângere și duminica viitoare să marcheze ca la tenis. Dan Liuță, antrenorul celor de la Dolhasca a fost reținut, a ținut doar să precizeze că victoriile aduc victorii, iar înfrângerile nemeritate aduc și mai multe victorii. „ One man show”, cum îmi place mie să-i spun, rămâne același cavaler la finalul jocului, la fel ca și restul echipei de acolo.

Îmi vine greu să închei acest articol, parcă ar mai fi ceva de spus, însă învăț și eu de la cei cu mai multa experiență și zic că cine are de văzut să vadă, cine are de arătat să arate și cine are de oferit să ofere, pentru că asta face Dolhasca în fiecare duminică…uneori mai bine, alteori mai puțin bine!

Pentru CSO Siretul Dolhasca au evoluat următorii:

 1. Băiceanu Angel (căpitan)
 2. Dumitru Constantin
 3. Ciobanu Andrei
 4. Darabă Adrian
 5. Costan Matei
 6. Grădinaru Constantin
 7. Homneac Tudor
 8. Costan Vlad
 9. Morașnu Ciprian
 10. Sava Silviu
 11. Ciobanu Marius

Rezerve:

 1. Ferariu Constantin
 2. Grădinaru Valentin
 3. Sava Sergiu
 4. Sava Florin
 5. Gherasim Nicolae
 6. Lupu Ionuț
 7. Ciobanu Alin

Staff tehnic: 

 1. Băcăințan Nicolae
 2. Liuță Dan
 3. Isachi Dumitru
 4. Petraru Nicoleta

Noi ne revedem săptămâna viitoare, cu o altă echipă, sperăm noi la fel de frumoasă ca și cea de la granița județului, pentru un alt meci de super fotbal. Până atunci vă așteptăm să votați pe pagina noastră de facebook. Succes!

PS: S-a gândit cineva că jandarmeria a fost prezentă la meci pentru că ne-au urmărit site-ul și au observat că la Dolhasca s-au folosit fumigene la ultima noastră participare, deci au venit sa împartă amenzi? Nimeni? Mai bine așa….

LATER EDIT

În urma acestui articol, observatorul partidei a dorit să-și prezinte punctul dumnealui de vedere și anume că:

”Al doilea gol al celor din Dolhasca a fost anulat corect, deoarece centralul partidei s-ar fi sfătuit cu arbitrul asistent, la cererea echipei oaspete care a reclamat că mingea a fost atinsă de un jucător gazdă”, a susținut observatorul acestui joc, Marius Șuhan. 

Noi nu dorim să comentăm această afirmație și ne menținem poziția referitoare la arbitrajul din acest meci

Articol scris de: Lucian Acxanei

Sursa foto: Gabriel Mihai și Florin Boțu

Total
0
Shares
Related Posts