Sucevence de AUR și în proba regină a canotajului la 8+1

Sucevencele Magdalena Rusu și Maria Tivodariu s-au alăturat canotorilor suceveni care au obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj din Racice (Cehia). 

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia, în ultima probă desfăşurată duminică. De asemenea, echipajul feminin de 8+1 a câștigat medalia de Aur și luna trecută, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. Echipajul a fost compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu

Aceasta a fost ultima cursă din competiția desfășurată în Cehia, iar româncele au dominat-o de la început până la sfârșit. Pe locurile următoare au venit, la mare distanță, Olanda și Canada.

Echipajele românești au câștigat patru medalii de aur la Mondialele din Cehia.  Vineri, Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la simplu vâsle feminin, categorie uşoară. Sâmbătă, pe primul loc a ieșit echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan. Duminică s-au câștigat două medalii, la dublu vâsle feminin, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, şi opt plus unu feminin.

Delegaţia României a mers la Racice a cu 11 ambarcaţiuni. Nouă s-au calificat în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Federația Română de Canotaj

Total
0
Shares
Related Posts