Săptămâna marelui derby din fotbalul sucevean

Bucovina Rădăuți caută revanșa în fața Forestei Suceava după eliminarea din Cupa României.

Suntem în ”Săptămâna Mare” a fotbalului sucevean, un fotbal așa de Liga a III-a, dar cu speranțe de Liga a II-a. Un duel pe care am fi vrut să-l vedem un pic mai sus, dar cu toate acestea poate fi duelul care ar putea să elimine șansele uneia dintre cele două formații la locul  care duce un ”etaj” mai sus.

Așadar, sâmbătă, 30 noiembrie, stadionul Municipal din Rădăuți va găzdui unul dintre cele mai așteptate jocuri de microbiștii suceveni în acest sezon. Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan va da piept cu formația antrenată de Petre Grigoraș. Nu va fi doar un duel al celor două formații ci și al antrenorilor, cei trei pe care i-am menționat adineauri sunt personaje cunoscute întreg fotbalului românesc.

Și totuși, dezamăgit fiind și imparțial de această dată, se întâlnesc două echipe sucevene într-un, așa zis, derby. Știți voi, derby-uri sunt considerate meciurile dintre formațiile rivale, însă mi se pare atât de ciudat că s-a găsit o rivalitate între Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți.

Ce-i drept, deocamdată nu am avut parte de vreo declarație oferită de oamenii din cadrul celor două formații cu privire la jocul de sâmbătă, nu s-a aprins nici o scânteie și sper nici să nu se aprindă vreouna.

Ca și simpatizant al ambelor echipe, cu mici diferențe, însă o spun ca și microbist și iubitor al fotbalului sucevean, jocul acesta nu trebuie să fie considerat un derby, ci un joc ca oricare altul. Nu cred că trebuie ca cineva să-i demonstreze ceva anume celuilalt, ci ar trebui ca în acest joc să câștige cel mai bun.

Ok, prea multe aberații spuse mai sus, însă cert este că sâmbătă, una dintre cele două formații sau chiar ambele își vor complica viața. Probabil că acesta va fi și meciul cel mai așteptat de către adversarele Forestei și ale Bucovinei Rădăuți.

În momentul de față, echipa antrenată de Petre Grigoraș ocupă locul al treilea cu 32 de puncte cu un punct mai mult decât ocupanta locului 4, CSM Bucovina Rădăuți.

Cele două formații s-au mai întâlnit în startul acestui sezon în Cupa României, într-un meci disputat pe stadionul Areni din care victorioasă a ieșit Foresta Suceava, formație antrenată atunci de Vespazian Colban.

Total
0
Shares
Related Posts