„Sănătate prin sport! – Liga Florilor la Oină, ediția a 2-a”

Asociația Județeană de Oină Suceava, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Avântul Frasin, organizează în data de 23 și 30 septembrie, respectiv 14 octombrie 2023, începând cu ora 9:00, pe stadionul „1 Mai” din orașul Frasin, Campionatul Județean de Oină Suceava sub egida proiectului „Sănătate prin sport! – Liga Florilor la Oină, ediția a 2-a”.

”Proiectul este unul extrem de ambițios, acesta oferind oportunitatea copiilor de a se întrece într-un campionat oficial de oină, pe parcursul a 3 etape. Această abordare va menține copiii activi, motivați, implicați emoțional și sportiv, dar și entuziaști la faptul că în următoarea etapă se pot autodepăși. Întotdeauna copiii trebuie să rămână reperul nostru investițional pentru un viitor sustenabil, fie că vorbim de sport sau despre oricare alt domeniu, iar pentru asta eu mi-am propus să îi sprijin pe cei care cred cu adevărat în acest principiu. Drept pentru care fiecare club sau școală participantă, va primi câte un set de echipament nou pentru copii, treninguri pentru profesori sau antrenori, câte o masa caldă pentru toți participanții de la fiecare etapă și decontul transportului. La finalul ultimei etape, fiecare echipă din cele 10 va primii un kit cu mingi și bastoane de oină, și bineînțeles diplome, medalii și cupele de campioane pentru cele două categorii.”, a declarat Iulian Palahniuc, președintele Asociației Județene de Oină Suceava.

Proiectul asociază importanța sportului în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, cu dezvoltarea spiritului competitiv și de fair play în rândul acestora. La finalul proiectului cele mai bune echipe vor primi titlul de „Campioană Județeană la Oină”.

„Vom avea la eveniment invitați din Cernăuți, o delegație a Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română, profesori foarte interesați să promoveze jocul de oină în școlile cu predare in Limba Română.”, a conchis Iulian Palahniuc.

✅Proiectul „Sănătate prin sport! – Liga Florilor la Oină” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow

Total
0
Shares
Related Posts