Raliul Bucovinei – reper important al sezonului 2022 în motorsportul românesc

Competiția organizată la mijlocul lunii iunie se bucură de susținerea Consiliului Județean Suceava, a Primăriilor și Consiliilor Locale Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Sadova, Vatra Moldoviței, Sucevița și Pojorâta.

Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano ajunge, la mijlocul lunii iunie într-o zonă de poveste, pe traseele superbe ale Bucovinei. Județul Suceava e o gazdă obișnuită cu întrecerile automobilistice. În anii ’80 s-au organizat etape din campionatul național de raliuri, însă din anul 1987 nu au mai existat competiții oficiale la această disciplină. Regiunea este renumită pentru etapa de drift de pe Transrarău, deși sunt sute de kilometri de drumuri perfecte pentru a fi transformate în probe speciale pentru un raliu. Acest important detaliu i-a convins pe reprezentanții clubului XS MOTORSPORT să ducă mai departe povestea Raliului Bucovinei, poveste oprită în urmă cu mai mult de 3 decenii chiar înaintea ediției cu numărul 10. Ediția aniversară a avut loc la finalul lunii octombrie 2021, iar din acest an începe o nouă etapă în istoria competiției, cu peste 120 km și 6 probe distincte. 

“Idea organizării unui raliu în județul Suceava a apărut în urmă cu mai mulți ani. În 2020, etapa a fost inclusă în calendarul federației, însă pandemia ne-a împiedicat să ducem planul la îndeplinire. Am reușit anul trecut și am convins întreaga suflare a motorsportului că un raliu organizat în Bucovina reprezintă cireașa pe tortul sezonului pe lângă celelalte etape consacrate. Noi, cei de la XS Motorsport, venim în Bucovina cu toate cunoștințele în materie de organizare raliuri la cel mai înalt nivel și suntem convinși că ne vom bucura de un eveniment reușit. Și mai e un detaliu exrem de important care ne dă încredere – implicarea autorităților județene, locale și a celorlalți parteneri! Pe toți i-am simțit aproape de noi încă de la început, cred că s-au atașat de Raliul Bucovinei și vor împărți cu noi atât emoția organizării competițiței, cât și reușita acesteia, la final.”, a declarat Dan Codreanu – manager Raliul Bucovinei

Suprafața de concurs la Raliul Bucovinei este asfalt, iar distanța totală a probelor este de 122,70 km. Municipiul Câmpulung Moldovenesc este gazda competiției, în localitate fiind comandamentul, parcul service, parcul închis, festivitățile și Proba Superspecială. 

Raliul Bucovinei este a IV-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviței, Sucevița, Pojorâta sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota prin Revlaco Motors Suceava. 

Total
0
Shares
Related Posts