Radu Semian, vicecampion la Campionatul Național de Box Under 22

Radu Semian, pugilistul pregătit de profesorul Andu Vornicu, a obținut titlul de vicecampion național în cadrul Campionatului Național de Box U22. 

Sala Sporturilor din Giurgiu a găzduit, sâmbătă, 3 octombrie, finala Campionatul Național de Box Under 22. Printre finaliști s-a aflat și Radu Semian, un tânăr pugilist pregătit de Andu Vornicu în cadrul CSM Suceava. Sportivul sucevean a participat la categoria 75 de kg, iar în finală l-a înfruntat pe constănțeanul Andrei Drăgan. În urma unui verdict al arbitrilor, contestat de clubul sucevean, Andrei Drăgan a avut câștig de cauză, însă Radu rămâne pentru Andu Vornicu adevăratul campion.

Andu Vornicu: ”Pentru mine Radu Semian este un campion”

”A fost o luptă acerbă. Noi ne-am prezentat cu Radu Semian la categoria 75 de kg care a reușit să ajungă până în finală. Din punctul meu de vedere, finala a fost câștigată de sportivul nostru, dar interesele au fost mult prea mari, mai ales că acestă competiție era de tip selecție pentru europene, arbitrii acordându-i victoria pugilistului constănțean. Însă rezultatele lui Radu Semian îmi dă speranțe ca pe viitor să investesc mai mult pentru că dă dovadă de seriozitate și de faptul că își dorește să evolueze din ce în ce mai mult.”, a precizat profesorul Andu Vornicu, antrenorul secției de box CSM Suceava. 

Pentru secția de box a CSM Suceava urmează o perioadă cu foarte multe competiții, din care profesorul Andu Vornicu vrea să scoată maximum și este încrezător că sportivii săi se vor ridica la nivelul așteptărilor.

”Ne pregătim de naționalele de juniori care se vor desfășura de pe 15 până pe 20 octombrie la Târgu Jiu. Mă voi prezenta acolo cu doi sportivi Fabian Sebastian Ceotir la categoria 81 de kg și Andrei Bratu la categoria 75 de kg, cel din urmă fiind selectat și la lotul național de juniori. Va fi o perioadă mai încărcată atât pentru mine cât și pentru sportivi pentru că avem parte de campionat după campionat, însă sperăm să aducem la Suceava cele mai bune rezultate.”, a mai adăugat Andu Vornicu. 

Cu toate că sportul sucevean traversează o perioadă nu tocmai plăcută, Vornicu consideră că autoritățile competente, dar și oamenii potenți financiar din județ au pus umărul destuș de serios pentru a-i ajuta pe micii pugiliști, iar pe această cale a ținut să le mulțumească și pentru că situația s-a îmbunătățit datorită lor.

”Situația la CSM Suceava e mult mai bună în prezent și asta datorită domnului director Vasilică Băițan care a îmbunătățit condițiile la sală pentru pregătire, a construit și o saună care îi ajută foarte mult pe sportivi să se recupereze în urma efortului. Totodată, un sprijin important l-am primit și din partea lui Ciprian Nuțu, Bogdan Florea, Bogdan Straton și Adrian Bodnar, niște oameni deosebiți.”, a conchis antrenorul pugiliștilor suceveni. 

Secția de box a CSM Suceava se pregătește intens pentru campionatele naționale de juniori ce vor avea loc în perioada 15-20 octombrie la Târgu Jiu.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts