Prologul unei rivalități cât o finală de baraj

Se poate spune orice, se poate spune oricum, dar meciul programat mâine pe Areni are o poveste care la începutul sezonului nu se întrevedea. Foresta Suceava defila în campionat, meci după meci, victorie după victorie. Ceahlăul Piatra Neamț se zbătea să reziste după trei înfrângeri consecutive (3-1 cu Miroslava, 1-3 acasă cu Foresta și 2-0 la Rădăuți).

La jumătatea campionatului se întâmpla exact opusul a ce preconiza Dorin Goian înainte de start: “Avem obiectiv menținerea în eșalonul al treilea”, pe când nemțenii începeau euforic ca principali candidați la primul loc. Picajul inexplicabil al Bucovinei Rădăuți și aducerea pe bancă a lui Cristian Pustai au readus formația de sub Pietricica în poziția de “sperietoare” pentru Foresta. Profesorul de matematică a calculat atât de bine încât Ceahlăul a prins în extremis locul în play off și de acolo jocul formației sale a dezvoltat o continuă creștere, victoria împotriva Bucovinei Rădăuți din ultima etapă pecetluind practic prezența “caprelor negre” la baraj.

În tabăra galben verde situația e mai mult decât confuză. Cum poate o locomotivă ce zdrobea seria în sezonul regulat să gâfâie tocmai când linia de sosire se vede atât de bine?

Doar trei succese în ultimele zece partide și suporterul de pe Areni pare că retrăiește povestea ultimilor ani, povestea coșmarului care apare de nicăieri și îi fură promovarea din brațe.

Și a fost Buzău, și a fost Bacău, și a fost Galați și părea că visele urâte s-au terminat. Dar iată că apare Piatra Neamț. Cum poate totuși să te sperie cineva care nu a reușit să te bată în patru rânduri deja anul ăsta?

Să le arătăm pentru a cincea oară că nu ne pot învinge. Iar dacă trebuie le arătăm și a șasea oară și a șaptea oară. Visele urâte sunt doar vise urâte. Realitatea bate filmul și Foresta bate pe Ceahlăul. Toată lumea pe Areni altfel comentariile ulterioare ale celor ce nu au fost acolo nu au relevanță.

FORESTA SUCEAVA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ

SÂMBĂTĂ, 6 MAI, 18.00

Hai, Foresta! Hai, Suceava!

 

Articol scris de: Marian Silviu | Facebook

Sursa foto: Fotograful Sportiv (facebook.com)

Total
0
Shares
Related Posts