Politehnica Timișoara un model pentru fotbalul sucevean

Politehnica Timișoara a fost unul dintre puținele cluburi din România care s-au mobilizat alături de suporteri pentru a oferi o mână de ajutor comunității pe timpul pandemiei de Coronavirus. Astfel, Poli Timișoara a susținut campaniile pentru strângerea de fonduri pentru achiziționarea de materiale medicale necesare în lupta împotriva răspândirii noului tip de Coronavirus, a oferit sprijin în stabilirea proceselor și măsurilor tehnice pentru desfășurarea muncii de acasă, prin consultanță și ajutor efectiv tehnic gratuit și a reușit să împartă viziere medicilor de familie precum și în unitățile sanitare din oraș.

Din puncte de vedere sportiv au dezvoltat foarte mult zona de fotbal virtual prin disputarea de meciuri amicale și participarea la competiții organizate de Federația Română de Fotbal Virtual. Au interacționat activ cu fanii în această perioadă în mediul online, mai ales pe pagina de Facebook, iar aceștia au fost la înălțime cumpărând materiale cu însemnele clubului, aducând un aport financiar semnificativ.

ASU Politehnica Timișoara a fost primul club de fotbal din România care a adoptat o poziție fermă legată de finalizarea campionatului. Cei de la Poli au considerat oportună înghețarea actualului sezon. Clubul a postat un comunicat în care a ridicat problema accidentărilor și a lipsei banilor, concluzia fiind de a îngheța actuala ediție de campionat. Alb-violeții au cerut clarificarea situației juniorilor, au făcut o propunere pentru un nou sistem competițional – Liga secundă cu două serii de 16 echipe și au solicitat mai mulți bani de la televiziuni.

Povestea ASU Politehnica Timișoara începe în vara anului 2012, după ce vechiului club patronat de Marian Iancu a dispărut. Actualul club este rezultatul unui parteneriat între Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”. Managementul clubului este asigurat de către Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” în colaborare cu reprezentanți ai UPT. Călătoria noului club a început într-un meci cu AS Gran Plaz Liebling, pe stadionul Știința, în luna august a anului 2012, în fața a peste 1000 spectatori dornici să asiste și să contribuie la renașterea Politehnicii. Meciul s-a disputat în prima etapă a Ligii a V-a, sezonul 2012/2013. De atunci au trecut aproape 8 ani, au reușit trei promovări, ajungând în prezent în Liga a II-a, încheind al patrulea sezon consecutiv în eșalonul secund.

Printr-un management inteligent și prin responsabilitate maximă față de finanțele clubului a reușit să se transforme într-un model pentru alte grupări sportive și pentru fotbalul românesc, propunând un alt tip viabil de organizare în fotbal. Au pornit la drum bazându-se pe principii solide, pe transparență și comunicare. Încă de la înființare ASU Politehnica Timișoara a beneficiat de un număr mare de donații generoase și a atras sponsorizări ce i-au permis să ajungă în punctul actual, din punct de vedere sportiv, organizatoric și financiar. O bază de fani loiali împreună cu o echipă de voluntari extrem de dedicați au ajutat clubul să progreseze și i-au susținut creșterea.

Toate acestea fac din Politehnica Timișoara un club diferit și un model pentru orice grupare sportivă din România.

Total
0
Shares
Related Posts