O alt fel de părere

Unul din lucrurile principale pentru care scriu pentru SportSV.ro e acela că niciodată nu mi-a fost îngrădit dreptul la exprimare. Indiferent de subiect ceea ce am scris a ajuns mereu la voi. Astăzi, o să încerc un oarecare “drept la replică” (deși cu siguranță sunt termeni mai buni pe care acum nu îi găsesc ) referitor la articolul semnat de colegul meu Adrian Negru vis a vis de jocul și viitorul apropiat al Forestei Suceava.

Vreau pentru început să dăm puțin timpul înapoi și să ne întoarcem în timp până în vara anului trecut. Odată cu numirea sa pe banca tehnică a Forestei, Dorin Goian a declarat un lucru poate pentru unii halucinant, dar unul cu multe secvențe logice. Spunea ”Goe” atunci că singurul obiectiv al echipei pentru sezonul 2022-2023 este salvarea de la retrogradare.

Deși poate cuvintele păreau mult prea exagerate ele aveau în spate o acoperire aproape totală. La reunirea lotului din iulie 2022 Goian avea la primul antrenament, jumătate din lot format din juniori de la LPS, iar cealalată jumatate era formată din mica parte de lot rămasă din sezonul anterior. Echipa avea datorii mari, situația financiară nefiind deloc una roz, iar un viitor strălucit nu avea de unde să se întrevadă.

Cu tot optimismul pe care mereu mi l-a generat suporterul din mine nu vedeam pentru Foresta un obiectiv mai îndrăzneț decât o clasare la limită între primele 4. Dar ce a urmat de la finalul lui august până în prezent pentru mine e infinit mai mult decât m-am așteptat. Cu un lot format aproape peste noapte care e compus mai bine de jumătate din localnici și care are în componență nu mai puțin de 5 juniori care au făcut direct pasul de la Liceul cu Program Sportiv la prima echipă Foresta a dominat autoritar întreg sezonul competițional fiind din etapa a doua până în prezent lider al clasamentului și sunt convins că tot ca lider va termina și play-off-ul.

Este aproape imposibil ca pe tot parcursul unui an competițional să ai acelasi nivel de joc. Apar accidentări, suspendări, apare poate și o rutină dată de poziția confortantă din clasament, lucruri care din tribună desigur că se văd, dar lucruri care ar trebui percepute ca firești.

Un alt detaliu important e că play-off-ul la orice nivel ar fi (Superligă, Liga a II-a) nivelează valorile. Rămânând cele mai bune echipe inevitabil e mult mai greu ca saptămână de săptămână să oferi un joc atât de bun încât mereu să câștigi. Fiecare oponent are aceleași obiective. E limpede că play-off-ul e un alt campionat.

E drept că jocul Forestei pare unul în scădere, e vizibil că echipa suferă pe fază ofensivă având doar 5 goluri marcate în 6 jocuri, dar nu cred că e ceva ce ar trebui să ne îngrijoreze atât de mult. Am mare încredere că pe 24 mai, la primul joc de baraj, Foresta va arăta bine.

Cred în acest lot, cred în staff-ul tehnic, cred în tot ce înseamnă Foresta. Pe 7 iunie trag nădejde că ne vom bucura împreună de o promovare așteptată de 5 ani. Până atunci să ne mai gândim odată că acum 9, 10 luni Dorin Goian spunea că obiectivul e rămânerea în eșalonul al III-lea. Atunci nimeni nu a fost împotrivă, acum la aproape un an distanță locul 1 parcă începe să pară prea puțin.

PS: Se încearcă organizarea unei deplasări pentru primul joc de baraj. Cine e interesat să mă contacteze în privat!

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Fotograful Sportiv

Total
0
Shares
Related Posts