Nu avem față de Liga a II-a

Jocurile din ultima vreme ale Forestei Suceava și ale Bucovinei Rădăuți au dezamăgit, iar visul ca de sezonul viitor să avem din nou fotbal de Liga a II-a la Suceava e tot mai departe… 

Nu știu câți îmi citesc aceste rânduri, nu știu câți sunt de acord cu ceea ce scriu, însă e doar o părere personală. Foresta lui Goe nu mai e cea de la finalul lui 2022 când ne încânta pe toți și ne dădea speranțe că de sezonul viitor nu vom mai juca cu echipe precum Viitorul Darabani sau Rapid Brodoc. Echipa pare să fi apus în această primăvară, iar jocul nu se mai leagă indiferent de orice scuză am putea găsi. Nu cred că Goe și-a dorit în vreun moment ca echipa să o lase mai moale, ci în momentul de față e doar neputință. Rareori mai avem inspirație, chiar și jucătorii cu o oarecare experiență lasă de dorit pe teren, iar mirajul unei promovări pare să fie acum departe.

Poate că Dorin Goian va ști să-i motiveze pe jucători la meciurile de baraj, însă jocul de acum nu aduce spectatori la stadion, nu-i încântă nici pe cei care privesc meciurile online și cu siguranță acest lucru se simte și în vestiarul echipei de pe Areni. O vorbă veche din fotbal spune că victoriile aduc victorii, iar dacă e să fiu puțin răutăcios, locul 1 pe care îl ocupăm în momentul de față e unul mincinos doar dacă ne raportăm la evoluțiile din această primăvară.

Din punctul meu de vedere, cea mai în formă echipă din play-off-ul Seriei I a Ligii a III-a este de departe Ceahlăul Piatra Neamț, echipă pe care cu siguranță o vom vedea la baraj și credeți-mă că dacă avem norocul să jucăm finala barajului și îi vom întâlni pe nemțeni, nu avem nici o șansă cu jocul din momentul de față.

Bucovina Rădăuți este cu siguranță echipa pe care mi-aș fi dorit-o cel mai mult să o văd alături de Foresta într-o finală a barajului, dar din păcate atât se poate acolo. Sunt jucători muncitori, profesioniști la fel ca și staff-ul, dar nivelul lor este sub al trupei pregătite de Cristi Pustai.

Se pare că profesorul de matematică și-a făcut lecțiile mai bine decât profesorul de sport, Marius Lup, iar ecuațiile o dau drept favorită pe Ceahlăul pentru locul secund, ultimul loc care ar asigura prezența la baraj.

Cu siguranță, cele trei jocuri care urmează pentru fiecare dintre cele patru echipe prezente în play-off sunt adevărate finale, poate mai puțin pentru Foresta care și-a asigurat prezența matematic pentru semifinalele barajului, însă ”galben-verzii” au nevoie de un moral bun așa că fostul internațional român, Dorin Goian, trebuie să pună parul pe ei. Cât despre cealaltă echipă a Sucevei, Bucovina Rădăuți, stă acum la mâna Forestei, care va trebuie să o învingă sâmbătă pe Ceahlăul, în schimb rădăuțenii nu mai au voie să facă nici un pas greșit dacă vor să fie prezenți la baraj.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac

 

Total
0
Shares
Related Posts