VIDEO: Ne-am câștigat și nu prea dreptul la libertate. Jandarmeria face exces de zel uneori

La meciul dintre Foresta Suceava și Sepsi au avut loc scene cum numai în România se pot întâmpla pe stadioane. 

Membrii galeriei sucevene au afișat câteva mesaje care nu instigau la violență și nici nu erau ofensatoare, erau niște simple mesaje patriotice cu intenția de a le oferi un motiv în plus jucătorilor de a câștiga acest meci. Cu greu, cei din jandarmerie i-au lăsat pe cei din galerie să intre cu aceste bannere, aceștia au încercat să dea jos bannerul pe care scria ”Nu uita că ești român. Că tatăl tău a fost cioban. Bunicul tău a fost traian și-n țara asta te-ai născut să fii stăpân”. Probabil dacă intrau și ungurii pe stadion cu diverse materiale nu erau atât de persecutați așa cum au fost ai noștrii. Având în vedere că au cântat doar în maghiară, jandarmeria nu au înețeles mai nimic din ceea ce spunea galeria lui Sepsi. Însă dacă îți exprimi mai mult sau mai puțin patriotismul și începi să cânți cântece de țară ești luat pe sus de jandarmerie și pe lângă amendă mai primești și interdicție timp de un an.

Ca și la meciurile precedente în care galeria maghiară au făcut deplasările împreună cu echipa, aceștia au primit o atenție specială din partea jandarmeriei. La majoritatea meciurilor în care galeriile echipelor care au evoluat împotriva maghiarilor au existat cel puțin o interdicție pentru un membru al galeriei. Astfel ți se fură dreptul la exprimare, trăim într-o țară unde jandarmeria îi lovește pe cei pe care ar trebui să-i apere.

Revenind la meciul Forestei cu Sepsi, în urma acelui incident în care unul dintre liderii galeriei sucevene a fost luat pe sus de forțele de ordine și amendat și suspendat, ceilalți membri ai galeriei au ieșit și ei de pe stadion în semn de solidaritate pentru colegul lor. La finalul meciului, jucătorii au vrut să-și arate și ei susținerea pentru cei care meci de meci le-a fost alături. Aceștia au ieșit în afara stadionului și au cântat împreună cu membrii galeriei.

Sursa foto: Runcan Andrei Ovidiu

Mai jos aveți un video cu incidentul:

Total
0
Shares
Related Posts