Naționala de rugby a României, tot mai aproape de Campionatul Mondial din Franța

Echipa României cu humorenii Mihai Macovei și Daniel Plai în teren a reușit o revenire spectaculoasă în jocul cu Portugalia.

Arena ”Arcul de Triumf” pare să poarte noroc echipei naționale de rugby a României care a reușit un nou succes de răsunet în Rugby Europe Championship, iar astfel a făcut un pas important spre Cupa Mondială din 2023, organizată de Franța. Atmosfera a fost de zile mari, iar prima parte nereușită a jocului a fost uitată repede de stejari care au făcut o repriză secundă foarte bună.

Ionel Melinte a adus primele puncte ale României în minutul 6 printr-o transformare, iar tabela arăta 3-0 pentru stejari. A urmat o dominare a oaspeților care au condus până în minutul 38 cu 15-3, însă Melinte a mai reușit o transformare de trei puncte și a redus diferența la 9 puncte. În minutul 41, Dragoș Ser a reușit un eseu, iar același Melinte a transformat fără emoții ducând scorul la 13 în dreputul în României, în timp ce Portugalia avea 22 de puncte.

În partea secundă a jocului, Ovidiu Cojocaru a reușit un eseu, în timp ce Melinte și-a făcut treaba din nou, iar scorul era de 27 la 20 pentru oaspeți. Punctele Portugaliei au rămas aceleași, iar România a făcut o adevărată ”remontada”. Melinte, pe departe omul meciului pentru stejari, a stabilit egalitate la puncte în minutul 64, iar tabela arăta 27-27. La ultima acțiune a României, stejarii reușesc încă un eseu și stabileau scorul final de 37-27.

Echipa României: 1. Vasile Bălan (CSA Steaua) , 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Marius Simionescu (CS Dinamo), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (RCHCC)

Rezerve: 16. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Alexandru Savin (SOC), 18. Alexandru Ţăruş (Rouen), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Andre Gorin (RCHCC), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuţu (CS Vienne)

Următoarele jocuri ale României:

  • Spania – România » 27 februarie, ora 13:45 
  • România – Georgia » 12 martie, 17:30 
  • Olanda – România » 19 martie, ora 14:15

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts