LPS Suceava, în top 10 academii cu cea mai bună creștere din România în ultimul an

LPS Suceava reprezintă o academie importantă pentru județul Suceava, conform unor statistici ale Federației Române de Fotbal. 

Liceul cu Program Sportiv Suceava se bucură de o creștere semnificativă în topul academiilor din România în ultimul sezon. Academia suceveană a înregistrat în 2020 un punctaj cu 32,2 mai mare decât în anul 2019, ocupând astfel locul al șaptelea din punct de vedere al progresului.

Conform frf.ro, din academiile de copii și juniori clasificate în 2019, un procent de 78% au punctaj mult mai bun în acest an. Ripensia este clubul cu creșterea cea mai mare, FC Viitorul rămâne lider național iar Sport Team cea mai bine clasată instituție sportivă privată cu activitate exclusivă de copii și juniori.

FRF a demarat din 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, cu peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor europene.

În ediția 2020 a proiectului, cea de-a doua, un total de 69 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF au fost clasificate, în urma cererii lor. Dintre acestea, 11 cluburi reprezintă premiere în sistemul de clasificare. Iată alte repere relevante ale noii clasificări:

Nivel general superior

Din cele 58 de academii clasificate în 2019 care au solicitat clasificarea și în 2020, doar 13 au obținut punctaj mai mic decât anul precedent, în vreme ce 45 au obținut punctaj mai bun. Practic, un procent de 78% din academii au evoluat la nivel calitativ.

Din cele 69 de academii la nivel național, LPS Suceava ocupă locul al 28-lea.

Liceul cu Program Sportiv Suceava a devenit o pepenieră importantă în ultimii ani și pentru reprezentativele județului Suceava în Liga a III-a. Profesorii punând un accent destul de mare pe creșterea nivelului fotbalistic din județul nostru.

Total
55
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts