Istoria partidei dintre Foresta Suceava și Sepsi. Recenzie și discuție despre amatorismul sucevean

În acest sezon, două din nou-promovatele Ligii a II-a au șanse să se regăsească pe prima scenă fotbalistică. 

Astăzi, în cadrul etapei a XXXV-a al Ligii a II-a, a avut loc meciul “internațional” dintre Foresta Suceava și Sepsi Sfântu Gheorghe. Dacă pentru echipa suceveană a fost doar un meci de palmares, de cealaltă parte pentru ”maghiari” a fost un meci fără prea multe obstacole care le-a dat și mai mari speranțe în bătălia pentru promovare.
Pe o vreme frumoasă, cu televiziunea la stadion gata să emită dintr-un oraș în care nu se vrea niciun fel de sport, niciun fel de performanță și cu puțini spectatori în tribune, că deh, nu se merită sa dai 10 lei ca să încerci să salvezi echipa de la faliment atâta timp cât nu joacă mare lucru, mai bine te uiți la televizor! Vorba lu` nea Lungu “În țările civilizate oamenii care vor sport și performanta mai și cotizează”. Foresta încearcă să facă o figură frumoasă cu puținii jucători care au mai rămas în lot.
Meciul începe, iar formația suceveană după cum era de așteptat se apără în speranța contraatacului. Cei de la Sepsi se aruncă în atac dorind să arate cine e șeful pe teren, iar în minutul 18 Hadnagy deschide scorul după câteva ocazii ale maghiarilor. Sepsi se retrage în aparare și în minutul 42 Foresta restabilește egalitatea la unu prin golul înscris de Rusu după frumoasa centrare a lui Grumezescu. Încă euforici după golul înscris, sucevenii uită de apărare, iar în minutul 45 Ursu marchează golul de 2-1 pentru oaspeți.

Repriza a doua începe în aceeași notă, cu oaspeții la gândul că Foresta a fost mituită de cei de la UTA și încercă să obțină victoria cu orice preț. Bara lui Hadnagy avea să le arate sucevenilor că Sepsi are stofă de Liga I și apoi penalty-ul transformat de Issa după un fault al lui Cerlincă în careu. Scor 1-3. Meciul nu avea să se termine așa, mai ales că echipa suceveană nu mai avea nimic de pierdut.
La văzul acestui scor, galeria suceveană le cânta maghiarilor “de bine”, iar unul dintre suporteri este scos în afara stadionului și interzis pe stadioane 1 an de zile. Acest lucru bineînțeles neîntâmplându-se vreodată în secuime. Fapta comisă de jandarmi nu rămâne nepedepsită de puținii spectatori, iar aceștia îi salută și ei cu “respect” pe cei de la Sepsi.
Revenind la meci, Sepsi primește un gol de râsul curcilor după un șut al lui Rusu de la 16 metri. Scor 2-3.
Speranțele de egalare ale sucevenilor se năruie în minutul 90+4 când Vlad Bujor scăpat singur spre poartă înscrie nestingherit.
Scor final 2-4, iar șansele sucevenilor pentru un nou sezon mai bun sunt cam sumbre. Poate rămânerea lui Goian, a antrenorului Popovici și a staff-ului său să fi adus un alt suflu echipei. Oare chiar nu se poate mai mult? Oare în România nu există oameni competenți care să facă legi și sponsori care să susțină acest sport? Oare atât de hoți suntem ca nație încât să ne furăm pălăria de pe cap singuri? Chiar nu suntem în stare să avem o echipă de Liga a II-a la Suceava că de Liga I nici vorbă…

Nu putem să dăm vina doar pe autoritățile locale pentru această situație atâta timp cât performanța nu se poate atinge cu acești bani, deși Mesia de Suceava aka Ion Lungu promite o dată la 4 ani stadioane și nocturne în speranța obținerii mai multor voturi. 90% din domeniul privat poartă vina acestei situații penibile în care ne aflăm.

 

Total
0
Shares
Related Posts