Ioana Bianca Ciobanu – Tânăra arbitru care a cucerit terenurile de fotbal

Deși este foarte tânără, Ioana Bianca Ciobanu este un arbitru cu experiență la nivelul Ligii a V-a și a IV-a din județul Suceava care de aproape șapte ani continuă să facă ceea ce-i place.  

Bianca este un exemplu demn de urmat în lumea arbitrajului. Tânăra de numai 22 de ani a reușit să-și realizeze visul de a deveni arbitru, transformându-se într-un model de inspirație pentru tinerii care își doresc să își urmeze pasiunea pentru fotbal. După ce a terminat Facultatea de Drept, specializarea Poliție Locală, Ioana a decis să urmeze un master în Management și Audit în Administrație și Afaceri. În ciuda faptului că are un program încărcat, tânăra și-a păstrat pasiunea pentru fotbal.

Cu un bagaj impresionant de cunoștințe în domeniul dreptului și al administrației, Bianca a reușit să își îndeplinească visul și să își facă loc în lumea arbitrajului. Dorința de a deveni arbitru a plecat de pe vremea când Ioana practica fotbal la Armonia Fălticeni. Într-o zi, a decis să meargă la cursurile de arbitraj cu gândul de a învăța Legile fotbalului pentru sine, dar cu timpul și-a dat seama că ar trebui să încerce să le pună și în practică.

Ioana Bianca Ciobanu: ”Îmi era teamă de contactul cu fotbalul județean mai ales că auzeam tot felul de povești cu arbitri bătuți”

”Inițial am început să arbitrez la juniori Under 15, iar după la Liga a V-a, unde am avut și primul meci, tocmai la Broșteni cu Pârteștii de Jos. Un meci minunat în care m-a plouat și nins de îmi era înghețat echipamentul. Până la meci am avut ocazia să aud povești de tot felul, despre cum erau fugăriți arbitrii după meciuri cu topoare, săbii sau chiar luați la bătaie. Dar meciul de la Broșteni mi-a lăsat un o impresie plăcută, deoarece toată lumea s-a comportat foarte frumos cu mine. Pot spune că rar am mai întâlnit prin județ un așa comportament.”, își amintește tânăra arbitru.

Dar nu a fost întotdeauna ușor. Ioana Bianca Ciobanu a întâmpinat dificultăți, mai ales în fața jucătorilor care o considerau inferioară doar pentru că era femeie. Cu toate acestea, tânăra arbitru a reușit să își dovedească competența și să își câștige respectul jucătorilor și al publicului.

Cel mai important meci al său, a fost un derby dintre Șomuzul Preutești și Siretul Dolhasca. A fost o experiență memorabilă și o provocare majoră pentru Bianca. Cu toate emoțiile și cu publicul numeros, aceasta a reușit să-și stăpânească frica și să ofere un arbitraj impecabil.

Ioana Bianca Ciobanu: ”Meciul acesta m-a maturizat ca și arbitru”

”Abia meciul acesta m-a făcut să-mi înfrunt și stăpânesc emoțiile. Un meci dificil, plin de orgolii, derby local, «o să fie greu», doar aceste cuvinte le-am auzit de când a apărut delegarea până după meci. Chiar așa a și fost. Cred că a fost singurul meci pe care l-am arbitrat cu un public așa de numeros, emoțiile fiind și mai intense avându-l observator pe Sebastian Gheorghe.”, a mai adăugat Bianca.

Planurile de viitor ale Ioanei Bianca Ciobanu sunt îndrăznețe. Tânăra arbitru visează să ajungă la nivel superior și speră să își vadă numele printre cei mai buni arbitri din România. Cu pregătire intensă și perseverență, acest vis poate deveni o realitate.

Total
0
Shares
Related Posts