Grupele U13 și U15 ale clubului feminin FC Bucovina Izvoarele Sucevei au obținut clasări pe podium la ”Cupa Aniversară” de la Alba Iulia

36 de echipe de băieți și fete din întreaga țară s-au întrecut în perioada 27-28 ianuarie la ”Cupa Aniversară” organizată de Student Sport Alba Iulia. 

Week-end-ul trecut, Cetatea Marii Unirii a fost gazda unui eveniment deosebit pentru comunitatea fotbalistică din Alba Iulia. Clubul Student Sport Alba Iulia a sărbătorit cu fast un deceniu de existență, marcând acest moment printr-un prestigios turneu de fotbal desfășurat în inima orașului. Alba Iulia a strălucit timp de două zile, devenind capitala fotbalului în sală.

Printre echipele participante la ”Cupa Aniversară” organizată de Student Sport Alba-Iulia, desfășurată în perioada 27-28 ianuarie 2024, s-a numărat și clubul FC Bucovina Izvoarele Sucevei, sub îndrumarea profesorului Bogdan Misiuc. Echipa a demonstrat un nivel remarcabil de competență și determinare, obținând locul II la categoria sub 13 ani, fete U13, și locul III la categoria sub 15 ani, U15.

Bogdan Misiuc: ”Sunt foarte mândru de fetele mele!”

”Pot să zic că sunt foarte mândru de fetele mele. Acestea au progresat foarte mult și asta s-a văzut pe teren, este a doua competiție de o asemenea anvergură cu cele mai bune echipe din țară la fotbal feminin, iar faptul că la categoria U15 am reușit să terminăm pe locul al treilea este un adevărat succes. De menționat ar fi că nu am pierdut niciun meci, însă în cele două reprize diferența s-a făcut la penalty-uri unde am pierdut cu 3-2 în fața celor de la ACS Prahova Ploiești care și-a adjudecat trofeul în finala mare cu 2-0 împotriva lui ACS Atletic Șura Mare.”

Primul loc la U13, pierdut din cauza oboselii

”La U13 am terminat pe locul secund, un loc nemeritat după părerea mea, deoarece am condus toate meciurile la nivel de posesie și număr de ocazii, dar și pe fond de oboseală, deoarece am folosit mai multe fete și la U15 astfel pierzând cu cei de la ACS Făgăraș cu scorul de 1-0. Per total sunt foarte mulțumit de rezultate și sperăm ca pe viitor la următoarele competiții să devenim campioni. Pe viitor ne pregătim pentru următoarele 3-4 turnee primul dintre ele fiind în Antalya (Turcia), în perioada 1-5 mai, urmând un alt turneu în Brașov Junior’s Cup, al treilea la Costinești un turneu de fotbal pe plajă și încheind cu turneul de la Eforie Nord «Cupa Mării Negre», iar cu ajutorul lui Dumnezeu dacă vom avea posibilitatea să înscriem echipa în Liga de U15 de fotbal feminin. Pentru asta aș avea nevoie ca oamenii care iubesc acest sport să ne ajute din punct de vedere financiar și sper că îi vom găsi pe acești oameni.”, a transmis profesorul Bogdan Misiuc, antrenor al clubului Bucovina Izvoarele Sucevei.

Reușitele acestui turneu nu ar fi fost posibile fără susținerea entuziastă a comunității locale. Mulțumirile se îndreaptă către Primaria Izvoarele Sucevei, reprezentată de domnul primar Mihail Mechno, doamna director Crizantema Alexander, domnul Vovciuc Beniamin Pagina Consilierului, care au sprijinit cu pasiune eforturile echipei. Nu în ultimul rând, Uniunea Ucrainenilor din România, Cоюз Українців Румунії, reprezentată de domnul inspector Sauciuc Ilie, a contribuit esențial la succesul acestei călătorii sportive.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Student Sport Alba Iulia

Total
0
Shares
Related Posts