Turul județului la fotbal | Victorie în derby-ul etapei pentru Siretul Dolhasca

Siretul Dolhasca rămâne neînvinsă după primele 10 etape ale turului Ligii a IV-a în urma victoriei cu 2-0 de la Preutești. 

Revelația acestui campionat rămâne Siretul Dolhasca, formație care așa cum a obișnuit în anii precedenți a ocupat locurile 3-5 în Liga a IV-a InterConti. Văzute ca favorite și în acest sezon, FC Pojorâta și Viitorul Liteni au avut parte de o surpriză pe care formația antrenată de Constantin Ferariu a oferit-o în acest tur de campionat. La 5 puncte în fața Juniorului Suceava, Dolhasca devine favorită clară pentru promovarea în Liga a III-a, mai ales în urma rezultatului obținut în această rundă la Preutești.

Runda a X-a a adus în prim-planul fotbalului județean derby-ul local dintre Șomuzul Preutești și Siretul Dolhasca. Așteptările dinaintea acestui joc erau mari deoparte și de cealaltă prin prisma rivalității celor două formații. Gazdele au început jocul destul de bine creându-și câteva ocazii în primul sfert de oră, însă cei care au lovit primii au fost chiar oaspeții. Alin Scutariu scapă singurel spre poarta gazdelor de unde a strecurat mingea printre picioarele goalkeeper-ului Silviu Dencef. Scorul devenea 1-0 pentru Dolhasca, iar echipa antrenată de Cătălin Vasiliu a încercat să forțeze până la pauză să restabilească egalitatea, lucru care nu s-a întâmplat în cele din urmă. Deși în minutul 38, în urma unei degajări greșite a lui Angel Băiceanu, Cătălin Vasiliu a profitat de această eroare, mingea a ajuns la Alexandru Ailincăi care a înscris, însă centralul a întors faza la un posibil fault a căpitanului gazdelor asupra unui fundaș de la Dolhasca.

În repriza secundă, lucrurile s-au complicat pentru gazde după ce în minutul 48, Ailenei Nicolae a fost eliminat în urma unui fault dur asupra lui Alin Scutariu. Și conduși și în inferioritate numerică, Șomuzul trebuia să riște din ce în ce mai mult. Beclea Sergiu a dus scorul la 2-0 în cele din urmă, iar Dolhasca se îndrepta încet către o victorie sigură. Chiar și în 10 oameni, Preuteștiul a căutat un gol care să le dea speranțe, însă mingea a refuzat de câteva ori să intre în poarta lui Angel Băiceanu. Pe final, Siretul Dolhasca a avut un gol anulat pe motiv de offside, un gol care totuși nu ar fi contat foarte mult.

Un meci frumos cu un ritm bun în ciuda protestelor de pe banca tehnică, proteste destul de multe în comparație cu cele ale spectatorilor destul de numeroși la acest joc. Putem spune că au fost faze în care protestele erau justificate, însă în multe momente s-a exagerat și deoparte și de cealalată.

În urma acestei victorii, Siretul Dolhasca are toate șansele să devină campioană de toamnă în Liga a IV-a.

MVP-ul jocului din punctul nostru de vedere este Alin Scutariu care a făcut un joc destul de bun, a reușit să înscrie aducând totodată și eliminarea unui jucător din tabăra Preuteștiului.

Nouă nu ne rămâne decât să le mulțumim celor două formații pentru jocul prestat și să le urăm succes. Și totodată îi mulțumim lui Cătălin Vasiliu pentru că ne-a pus la dispoziție diverse materiale pentru transmiterea în condiții bune a acestei partide.

https://www.facebook.com/sportsv.ro/videos/697819857397805/

Această transmisiune nu ar fi fost posibilă și fără implicarea partenerilor: AJF Suceava și NEst-TV Channel.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Gabriel Mihai

Total
0
Shares
Related Posts