Sponsori Sponsori

Galben-verzii debutează cu dreptul în primul meci oficial din 2019

Echipa antrenată de Selim Benachour nu a avut probleme în jocul cu FC Botoșani II, sucevenii impunându-se cu scorul de 4-0.

Astăzi, s-a reluat campionatul Ligii a III-a, iar Foresta Suceava a primit vizita formației secunde a celor de la FC Botoșani. Deși conducerea de pe Areni se temea înaintea acestui joc de starea terenului, la ora începerii jocului gazonul s-a prezentat în condiții destul de ok. Vremea ușor rece de afară a adus pe Areni undeva la 200-250 de suporteri care au avut ce vedea. Elevii lui Selim Benachour au dominat jocul cap-coadă, cei de la FC Botoașni II și-au trecut în cont, pe tot parcursul jocului, doar două șuturi pe poartă. Foresta a arătat altfel decât în amicalele jucate în această iarnă, ceea ce mă face să cred că Selim Benachour a reușit să găsească un prim-unsprezece, jucătorii sincronizându-se destul de bine, cu mici excepții.

Echipa a ținut destul de bine de minge și da, a mai fost un aspect pe care l-am apreciat destul de mult când m-am uitat pe foaia de joc înaintea partidei, nici un jucător străin în echipă, motiv pentru care vreau să felicit conducerea clubului că au mers în această iarnă pe acest principiu. În lot se regăsesc destul de mulți jucători tineri cu potențial care ar putea să crească și să ajute mult mai mult în sezonul următor. Experiența unor jucători precum Andrei Vițelaru, Alexandru Vremea și Cornel Căinari s-a văzut în jocul de astăzi.

Consider că o achiziție bună o reprezintă și aducerea portarului, Florin Logofătu, un jucător pe care l-am văzut atât în Liga a V-a cât și în Liga a IV-a, iar de fiecare dată am spus că e prea puțin pentru calitățile sale. Oloeriu Onofraș un jucător pe care l-am văzut în ultimele sezoane și care a crescut destul de mult de la primele sale apariții în tricoul galben-verde. Mateciuc Paul un fundaș constant în joc și foarte sigur în centru. Ionuț Artenie și Giorgian Mateiciuc doi mijlocași laterali destul de buni, tineri cu un potențial foarte mare.

Doi jucători care mi s-au părut destul de interesanți sunt Daniel Bejenar și Vasile Boca, ambii născuți în 2001. Și cred că cea mai frumaosă surpriză și creștere în joc o reprezintă atacantul Robert Martin, care deși e destul de înalt, a început să fie mai activ și mai implicat în joc, viitorul sună bine.

Desfășurarea jocului

În minutul 22, Robert Martin scapă spre poarta oaspeților, acesta este faultat în careu, iar arbitrul dictează penalty, Ionuț Artenie înscrie cu un șut plasat fără a-i da vreo șansă portarului botoșănean. Robert Martin își trece și el numele pe lista marcatorilor în minutul 34, după o fază frumoasă făcută de jucătorii Forestei, scorul devenea 2-0. În minutul 41, același Robert Martin cade în careul oaspeților, iar arbitrul nu ezită și acordă din nou penalty. Ionuț Artenie reușește dubla din penalty, iar Foresta se îndrepta spre o victorie. Până la pauză, tabela a rămas neschimbată, scor 3-0.

După pauză, ”galben-verzii” nu au mai forțat și au încercat să facă un joc de posesie. În minutul 88, tânărul jucător al Forestei, Vasile Boca reușește să înscrie la debutul său. Scorul devenea 4-0, așa a rămas până la final.

Un joc frumos, un joc care dă speranțe microbiștilor suceveni că de sezonul viitor echipa va ocupa o poziție mult mai bună în clasament. Cum ziceam, viitorul sună bine.

În etapa următoare, Foresta Suceava va evolua în deplasare la Fălticeni, într-un alt derby local, în timp ce Rădăuțiul va primi vizita formației ACS KSE Târgu Secuiesc.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts