Sponsori Sponsori

Fundașul sucevean Florin Plămadă a semnat cu Chindia Târgoviște

Deși a promovat cu Politehnica Iași, fundașul sucevean nu a mai continuat la gruparea din Copou și în Liga I, acesta semnând un contract pe un an cu formația Chindia Târgoviște. 

În vârstă de 31 de ani, fundașul sucevean, Florin Plămadă, originar din Rădăuți își continuă cariera de fotbalist în Liga a II-a după despărțirea de Politehnica Iași. După ce a evoluat în ultimele două sezoane în Liga 2 pentru gruparea din Copou, acesta a semnat cu echipa Chindia Târgoviște.

Transferul lui Florin Plămadă reprezintă prima achiziție importantă făcută de Chindia după retrogradarea în Liga 2. Jucătorul este cunoscut pentru experiența sa în Liga 2, iar în sezonul recent încheiat a participat în 19 din cele 29 de meciuri disputate de Poli Iași, echipa campioană a ediției 2022-2023 a eșalonului secund. De-a lungul sezonului, Plămadă a reușit să înscrie 2 goluri.

În cariera sa, Florin Plămadă a avut două promovări în prima ligă alături de Poli Iași, în anii 2014 și 2022. În prima ligă, acesta a evoluat pentru Poli Iași în 24 de meciuri în perioada 2014-2015, și pentru FC Botoșani în 57 de meciuri în perioada 2016-2021. În Liga 2, Plămadă a jucat pentru echipe precum CS Otopeni, Rapid CFR Suceava, ACSMU Poli Iași, Petrolul și Metaloglobus.

”Au fost discuții cu mai multe echipe, dar am ales Chindia, deoarece m-am simțit dorit cu adevărat acolo. Am văzut o schimbare de generații, au venit oameni tineri, dornici de a face lucruri bune. Nu ascund și faptul că a contat prezența domnului Andrei Cordoș, cu care am fost coleg o perioadă la FC Botoșani. Am vorbit cu dumnealui, am discutat și cu noul antrenor Dragoș Militaru și am ales să continui la Chindia. M-au convins cu tinerețea și entuziasmul lor și sunt convins că putem face lucruri frumoase împreună”, a declarat Florin Plămadă citat de Liga2.ro.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de, Florin Plămadă are în acest moment o cotă de piață de 175.000 de euro. Fundașul sucevean a semnat cu gruparea din Târgoviște pentru un sezon.

 

Sursa foto: Dragoș Pășcăneanu

Total
0
Shares
Related Posts