Foresta Suceava își așteaptă următorul adversar din Cupa României

Indiferent de nivelul la care se joacă fotbalul, naște mereu pasiuni greu de descris în cuvinte. Emulația care se creează în jurul unei echipe de fotbal te duce de multe ori cu gândul la o mare familie. Ajungând astăzi la stadion exact înaintea primului fliuer al arbitrului am trăit un sentiment extrem de plăcut văzând sute de oameni îndreptându-se spre a doua lor casă. Și garantez că nu am folosit un cuvânt deloc exagerat în acest context. Așadar, pe Areni, a fost zi de meci, ba chiar zi de meci mare pentru că la Suceava venea Aerostar Bacău o formație extrem de puternică la acest nivel. Un meci tare, un meci de Cupa României, un meci care neapărat trebuia să desemneze o câștigătoare.

Meciul începe într-o notă clară de dominare a galben-verzilor care în primele 30 de minute ratează câteva șanse clare de gol. Iar cum de multe ori ocaziile se răzbună, în minutul 30 Copot-Barb prinde un șut excelent de la circa 20 de metri, mingea intrând în poartă fără nici o speranță pentru Augustin Cărbune. Apoi meciul intră într-o notă mai degrabă anostă, la pauză, oaspeții intrând cu avantaj de un gol. E clar că la pauză, Petre Grigoraș a avut o ședință mai puternică cu elevii săi pentru că debutul reprizei secunde a fost cea mai bună perioadă din punct de vedere al jocului pentru Foresta. La doar 3 minute de la reluarea jocului, nou-intratul Matteo Rigoni centrează perfect în mijlocul careului de unde Andrei Pavel (fotbalistul nu fostul tenisman) egalează la 1.
Din acel moment parcă până spre finalul jocului a fost o singură echipă pe teren. Împinsă de la spate de un public extrem de dedicat și numeros, Suceava a presat cu toate liniile trecând pe lângă golul de 2-1 în nenumărate rânduri. Dar meciul parcă ne pregătea ceva special, iar mingea refuza să intre în poartă înainte de termen. JȘi a venit și minutul 90 cel care avea să declanșeze un adevărat delir pe Areni. Băcăuanii pierd o minge simplă în propria jumătate, Martin rămas 1 la 1 cu portarul adevers nu reușește să bage mingea în poartă, aceasta ajunge la Căinari care cu o fentă scurtă dezechilibrează un apărător care îl agață, iar arbitrul arată fără să ezite punctul cu var.
Cu un calm de profesionist, Dudu Drugă execută impecabil, iar Foresta întoarce scorul lucru care la pauză nu părea deloc ușor.
Finalul găsește cei 2000 de spectatori în picioare ovaționând calificarea favoriților. E aproape incredibil ce emulație s-a creat la Suceava. Unitatea dintre public și echipă este una evidentă, iar cele două lucruri par a fi în perfectă simbioză. Urmează pentru Foresta cel mai probabil un duel în cupă împotriva unei echipe de primă ligă. E clar că atunci galben-verzii pleacă cu a doua șansă, e clar că va fi un meci cu o încărcătură aparte, dar singura certitudine va fi că și atunci Foresta va avea mii de suflete alături. Iar cu un stadion plin, Suceava e greu de învins. Nu mă credeți?! Întrebați-o pe FCSB! 🙂

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Suras foto: Costi Solovăstru

 

Total
0
Shares
Related Posts