Foresta Suceava câștigă la limită derby-ul cu Șomuz Fălticeni

345

Derby-ul dintre Foresta Suceava și Șomuz Fălticeni a fost câștigat de ”galben-verzi” în urma golului înscris de Marius Filip în minutul 24. 

Miza celor trei puncte puse în joc era una uriașă cu atât mai mult cu cât etapele se scurg, iar cele două formații se aflau înaintea acestei runde pe locuri care nu le permit accederea la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. ”Galben-verzii” veneau după un rezultat negativ în primul joc din 2021 în fața Ceahlăului Piatra Neamț, pe teren propriu, iar mai apoi după rezultatul de egalitate obținut la Rădăuți. De partea cealaltă, elevii lui Daniel Stoica, aveau nevoie de o victorie ca de aer pentru a mai putea spera la unul din primele două locuri. Fălticenenii înregistrase în acest an o victorie în runda precedentă cu CSM Pașcani și un rezultat de egalitate în primul joc al anului cu Sporting Juniorul Vaslui.

Începutul de partidă a fost unul modest, lucrurile s-au mai animat în momentul în care ”galben-verzii” au deschis scorul în minutul 24 prin Marius Filip. Moment în care, elevii sârbului Ivan Gvozdenovic au așteptat greșeala adversarului și nu au mai forțat nota. Fălticenenii au încercat să împingă jocul spre poarta lui Rareș Gal, care a avut câteva intervenții imporotante. Nici goalkeeper-ul fălticenean, Claudiu Chindriș nu s-a lăsat mai prejos, închinzând în nenumărate rânduri poarta la ocaziile lui Martin, Terzic sau Cerlincă. Până la pauză rezultatul a rămas în continuare 1-0.

Repriza secundă nu a adus mari schimbări, nici pe tabelă, dar nici din punct de vedere al ocaziilor de poartă. Jocul a lăsat de dorit pe alocuri semănând mai degrabă cu o nuntă la care invitații venise obosiți și nu aveau chef de dans. Dar până la urmă, cele trei puncte sunt importante, iar rezultatele înregistrate în această rundă au adus-o pe Foresta la egalitate de puncte cu Știința Miroslava și Bucovina Rădăuți, toate trei formații cu câte 26 de puncte.

Prin urmare lupta va fi una crâncenă, atât cele trei formații menționate mai sus cât și Ceahlăul Piatra Neamț vor forța promovarea în Liga a II-a, dar pentru asta mai sunt câteva meciuri de jucat, meciuri pe care formațiile de primele locuri trebuie să le considere ca fiind adevărate finale.

PS: Primele două locuri nu asigură neapărat prezența în eșalonul secund, mai există un baraj unde e nevoie de concentrare mai mare.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts