Sponsori Sponsori

Foresta Suceava câștigă derby-ul primelor două clasate și se desprinde în fruntea clasamentului

Trupa lui Dorin Goian este de neoprit în acest sezon de Liga a III-a, ”galben-verzii” câștigă fără drept de apel derby-ul cu Ceahlăul Piatra Neamț. 

Foresta Suceava s-a impus cu scorul de 3-1 în jocul cu Ceahlăul Piatra Neamț și ajunge la 19 puncte din 21 posibile în cele 7 etape. Jucătorii antrenați de Dorin Goian și-au revenit din punct de vedere fizic și au arătat mult mai bine în joc față de etapa precedentă. Înaintea acestei runde, Foresta și Ceahlăul erau despărțite în clasament de 5 puncte, iar în urma victoriei de astăzi, ”galben-verzii” au mărit diferența la 8 puncte față de Ceahlăul. Nemțenii au cedat locul secund grupării Șomuz Fălticeni care a obținut cele trei puncte în partida cu Rapid Brodoc. Echipa lui Ionesi rămâne la puncte de gruparea suceveană.

În prima repriză, Foresta și-a creat câteva șanse bune de a marcat, însă abia în minutul 40, Chika preia mingea în careul gazdelor, îi pasează lui Filip care înscrie de la 15 metri în poarta Ceahlăului. Jucătorii lui Goe au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, iar Florentin Petre s-a văzut nevoit să schimbe ceva în jocul gazdelor.

Repriza secundă a debutat cu o ratare uriașă a lui Samson care a trimis mingea în bară și a ratat șansa ca Foresta să mărească avantajul. Câteva minute mai târziu, Bogdan Filip și-a trecut în cont dubla după o nouă pasă semnată de Odoh Chika. Misiunea Ceahlăului devenea din ce în ce mai grea, însă Patrick Petre avea să reducă din diferență în minutul 58 în urma unui penalty apărat în primă fază de goalkeeper-ul Toma Niga. În minutul 77, Cornel Căinari avea să risipească orice speranță a trupei lui Florentin Petre de a mai reveni în joc. Mijlocașul sucevean a dus scorul la 3-1, iar gruparea nemțeană a căzut din punct de vedere moral. Finalul de meci a mai adus câteva șanse ale jucătorilor pregătiți de Dorin Goian, însă aceștia s-au jucat cu ocaziile. Foresta câștigă duelul cu Ceahlăul și rămâne singura echipă neînvinsă din serie în această ediție de campionat.

În runda următoare, Foresta Suceava va avea parte de un joc dificil cu Știința Miroslava la Uricani. Ieșenii au fost învinși în această rundă cu scorul de 2-0 de Dante Botoșani.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Dan Eșanu

Total
0
Shares
Related Posts