«Foresta» n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu este a noastră, ci a urmașilor urmașilor noștri în veacul vecilor

În 2016, nostalgia unor conducători, dar și a multora dintre suporteri, a dus la redenumirea clubului Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava. Însă o veche vorbă spune că ”lupul își schimbă părul, dar năravul ba”. 

Greșelile trecutului, deciziile proaste, dar și scandalurile s-au ținut lanț de clubul de pe Areni indiferent de numele purtat care într-un final și-au pus amprenta pe fotbalul sucevean aflat parcă an de an în moarte clinică. Mortul care era de altfel Foresta și care era dus de fiecare dată la groapă învia înainte de a se arunca pământ peste sicriu. Acum, această moarte e mai sigură ca niciodată.

Cu toate că promisiunile de la finele anului trecut, dar și faptul că înainte de Crăciun conducerea clubului a reușit să-i strângă pe jucători și staff într-un cadru de petrecere așa cum îi șade bine unei familii, nu au fost de ajuns. Primăria, condusă de omul care a ruinat tot ce înseamnă sport, dar și viitor pentru tineri în acest oraș, a ”reușit” într-un final să destrame echipa în ciuda faptului că a terminat pe primul loc la finalul primei părți a sezonului. Neplătiți cu lunile, jucătorii și-au găsit alte angajamente. Alții probabil că vor renunța de tot la fotbal.

Sigur, nici conducerea nu este de neglijat în acest caz, dar principalul vinovat pentru toată situația este chiar cel pe care sucevenii l-au votat. În aproape cei 20 de ani de când ”Majestatea Sa” conduce cârmele orașului (sau a comunei așa cum zic mulți despre Suceava) nu a reușit mai nimic, însă promisiunile au curs gârlă. Infrastructură sportivă n-avem, locuri de relaxare pentru tineri prea puține, rezultatul oraș trist și aproape pustiu. Tinerii s-au dus fie peste hotare fie în alte orașe, aici viitorul nu există pentru ei (poate doar dacă sunt rude cel puțin de gradul 3 cu Ion Lungu).

Însă revenind la subiectul Foresta, discutat și disputat de multe ori de microbiștii suceveni cu cei fălticeneni care susțin că Foresta reprezintă un furt de identitate, un fel de scandal FCSB-CSA pe palmaresul clubului Steaua pare să se încheie odată cu dispariția clubului de pe Areni. Cu toate acestea, bucuriile (puține) recente vor rămâne amintiri precum jocurile din Cupa României în fața unor formații de primă ligă.

Nu de puține ori am trecut de la agonie la extaz și invers. Dorin Goian este clar unul dintre exemplele de care municipalitatea și-a bătut joc în nenumărate rânduri. Respectul arătat față de ”Goe” este exact același respect pe care l-am primit cu toții din partea celor care conduc orașul de aproape două decenii. Iar pe lângă Goe au mai fost și alții care au fost umiliți, jigniți și alungați. Și câte ar mai fi de spus…

Meciurile pe care le-am transmis și comentat de-a lungul anilor, emoțiile trăite alături de miile de suporteri rămân acum o tristă amintire printre gradenele și crăpăturile care arată adevărata față a administrației publice locale care a gestionat banii sucevenilor după bunul plac. Investiții fictive, bani care nu au ajuns tot timpul în conturile cluburilor sportive, petreceri de partid, campanii electorale pe banii contribuabililor.

Voi, dragi suceveni, sunteți mulțumiți de cum arată orașul? Credeți că tinerii sunt încurajați să rămână aici? Credeți că în cei 20 de ani s-ar fi putut mai mult?

 

PS: Acest articol nu este unul plătit politic așa cum se întâmplă pe majoritatea site-urilor, ziarelor și televiziunilor locale sucevene ci este mai degrabă un strigăt ca sucevenii să se trezească și să deschidă bine ochii atunci când merg la vot.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts