Există viață și după episodul Foresta?! Vezi ce au spus foștii jucători ai galben-verzilor

Răspândiți în Liga a II-a și în Liga a III-a, foștilor jucători ai Forestei le lipsește atmosfera de pe Areni. 

Chiar dacă episodul Foresta le-a lăsat un gust amar, amintirea ce ține de tribunele pline și de atmosfera caldă a bătrânului Areni le-a rămas în sufletele celor care s-au dăruit echipei chiar și în condițiile nefaste din sezonul trecut.

În acest articol vă vom prezenta situația actuală a foștilor jucători ai Forestei. Nu am reușit să luăm legătura cu toți, însă răspunsurile pe care aceștia ni le-au oferit îi vor atinge la inimă pe mulți dintre suporterii suceveni. Astfel, aceștia au avut de răspuns la trei întrebări:

1. Cum e viața după episodul Foresta și cum te simți la noua echipă?

2. Ce șanse crezi că are conducerea clubului să salveze echipa?

3. Ce mesaj le transmiți suporterilor? 

Bogdan Rusu – fostul atacant al Forestierilor evoluează acum la nou-promovata Ligii a II-a, AFC Hermannstadt 

”Viața după episodul Foresta este una normală, deși au fost atâtea momente neplăcute atât ca jucător, dar și ca om. Pot spune că a fost o mare dezamăgire, deoarece am pornit la drum cu gândul la promovare și am ajuns în prag de desființare. Am trecut de la extaz la agonie! La noua echipă, mă simt foarte bine și am cunoscut niște băieți extraordinari, un grup unit și ne dorim îndeplinirea obiectivelor.

Nu știu care sunt șansele, dacă până în momentul de față nu s-a găsit nicio soluție. Având în vedere că în Suceava este destul potențial.

Suporterilor le mulțumesc că au fost mereu lângă noi și în cele mai grele momente. Așa să fiți și de acum încolo, dacă echipa va continua. Fotbalul din România are nevoie de suporteri adevărați. M-aș bucura să văd tribunele așa cum erau la începutul campionatului trecut. Suceava merită fotbal!”

Dudu Drugă – evoluează acum la fosta prim-divizionară Pandurii Târgu-Jiu

”Cum să fie?! Ca viața de fotbalist, fiecare își caută o echipă care să aibă cât de cât o stabilitate financiară și să-și propună obiective cât mai îndrăznețe… Mă simt bine la Pandurii unde am găsit niște oameni ok și sperăm să formăm o echipă cât mai bună și să încercăm să ne batem la promovare… În ceea ce privește situația Forestei nu cred că o să se mai rezolve ceva și îmi pare foarte rău că s-a ajuns în această situație… În privința fanilor ce pot spune, la Suceava am trăit momente minunate și îmi făcea plăcere să joc acolo știind că la fiecare meci erau câte 3000-4000 de oameni în tribună și te simțeai fotbalist chiar dacă era Liga a II-a… Sper ca fotbalul să nu dispară din Suceava pentru că oamenii de acolo iubesc foarte mult acest fenomen.” 

Vlăduț Hînțăscu – în prezent face parte din lotul echipei de seniori ai Juniorului Suceava și se ocupă de pregătirea portarilor de la clubul sucevean

”După bătaia de joc de la Foresta am încercat să-mi caut ceva stabil unde sunt plătit pentru munca mea. La noua echipă totul merge foarte bine, sperăm să facem o echipă competitivă și să facem o figura frumoasă în campionatul care urmează… Pe lângă asta, mă ocup și de pregătirea a 12 portari foarte talentați ai clubului Juniorul. Sper ca oamenii din conducerea Forestei să remedieze problema, deși șansele sunt foarte mici. Suporterilor le transmit să fie uniți și să rămână alături de sportul sucevean.” 

Vlad Stănescu – în prezent activează la formația de Liga a III-a, Bucovina Rădăuți

”E bine la noua echipă. Atmosferă plăcută, jucători tineri și ambițioși. Seriozitate pe plan financiar. Am avut și două oferte din Liga a II-a, dar am preferat să rămân aproape de casă, de tatăl meu. A contat și faptul că acolo e antrenor Daniel Bălan, ajutat de Iulian Ionesi. Doi oameni foarte serioși și de cuvânt.

Sunt dezamăgit de situația în care a ajuns echipa, nu mă așteptam să se ajungă aici. Nu știu ce șanse mai sunt să se salveze, foarte mici oricum.

Îmi pare rău pentru suporteri pentru că știu cât suflet au pus pentru echipă. Și noi, foștii jucători am suferit pentru Foresta. E trist, poate se întâmplă vreo minune și vor putea urmări și anul acesta fotbal pe Areni. Doamne Ajută! Hai Foresta!”

Constantin Cătălin Aeroaiei – în prezent face parte din lotul echipei Petrotub Roman 

”Cum să fie, plină de datorii, făcând o glumă 😂 Viața e ok, merge înainte, asta a fost să fie, am petrecut doi ani frumoși la Suceava, m-am maturizat din punct de vedere fotbalistic, dar ca și om. Șansele Forestei sunt minime, dar în viață nu se știe niciodată de unde poate apărea o minune. Cât despre suporterii suceveni, vreau să le transmit că sunt niște oameni extraordinari, mereu au venit în număr cât mai mare și nu pot decât să-i felicit, și sunt sigur că în cazul în care Foresta ar ramane în liga a II-a la fel de mulți vor veni la stadion și vor susține echipa.”

Robert Grumezescu – se pregătește cu formația din localitatea lui natală 

”Cum să fie viața după episodul Foresta, e una nasoală pentru noi pentru că am muncit și nu am fost răsplătiți pentru ceea ce am facut, cât despre noua echipă, momentan nu am semnat nimic, dar mă pregătesc cu cei din oraș la mine ACS Sănătatea Dărăbani și e ok. 

Eu cred că șansele sunt foarte mici în privința conducerii de a rezolva problemele clubului, deoarece se puteau rezolva la timp și echipa putea să-și continue activitatea normal și nu se mai ajungea aici.
Suporterilor le mulțumesc că au fost alături de noi atât la bine cât și la greu și le doresc ca în viitorul apropiat să o facă la fel în cazul în care o să mai fie echipă la Suceava.”

Marius Matei – fostul atacant al galben-verzilor evoluează la Luceafărul Oradea 

”Viața după episodul Suceava e la fel, antrenamente, a început competiția, încerc să mă bucur de fotbalul românesc așa cum e el cu bune și cu rele. 🙂
În ceea ce privește șansele de supraviețuire a echipei din păcate și cu sinceritate cred că sunt foarte, foarte aproape de zero dacă nu chiar imposibil de a mai salva ceva la ora actuală.
Vor ramane mereu în inima mea, m-am simțit cel mai iubit în galben-verde și le mulțumesc din tot sufletul și numai gândul la ei strigându-mi numele îmi face deja pielea de “găină”. Vă salut pe toți!!!”

Cornel Căinari – evoluează pentru formația de Liga a II-a, Știința Miroslava 

”Sincer îmi pare rău că s-a ajuns aici în condițiile în care echipa abia își schimbase numele în «FORESTA» și într-un timp atât de scurt să acumulezi asemenea datorii și riscând ca un oraș ca Suceava să rămână fără fotbal…Ar fi păcat.

Referitor la noua mea echipă Știința Miroslava, mă simt foarte bine, am găsit un grup unit și oameni cu caracter. Îmi doresc să joc cât mai bine și să ne îndeplinim obiectivul la finalul sezonului.

Suporterilor suceveni le doresc ca în cazul în care Foresta nu se va desființa să merga în număr cât mai mare la stadion așa cum au făcut-o de fiecare dată să-i încurajeze pe băieți și să fie alături de echipă. La Suceava este un plublic minunat și ar fi păcat ca acești oameni minunați, iubitori ai fotbalului să rămână fără echipă. Hai Suceava! Hai Foresta!”

Cătălin Vraciu – evoluează sub conducerea lui Cristi Popovici la Aerostar Bacău 

Episodul Foresta începuse ok, păreau că lucrurile vor fi ok în iarnă, dar nu a fost așa! Cred în primul rând că cei din conducere puteau face mai mult dacă ar fi știut să managerieze situația, ca să nu se ajungă la o sumă așa mare datorată FISC-ului pentru a putea accesa banii de la primărie! Scotea certificat fiscal 0 accesau banii de la bugetul local și povestea Foresta Suceava mergea mai departe continuând cu lucrurile bune din tur! Probabil nu s-a vrut mai mult sau poate e datorită a ceea ce am spus anterior. Perioada petrecută la Foresta m-a lăsat cu un gust amar, cu o mare dezamăgire, că nu am dat spectatorilor, suporterilor ceea ce meritau din cauza situațiilor în care am fost puși! La noua echipă e ok, am preferat să vin acasă cu toate că am mai fost contactat de câteva echipe și impresari, dar nu am vrut să merg pe promisiuni și am preferat stabilitate si profesionalism. 

 

Șanse cred să se mai salveze sunt foarte mici, o făceau până acum dacă s-ar fi vrut cu adevărat. Însă sper să nu fi muncit în zadar.

Suporterilor țin să le mulțumesc că ne au încurajat mereu! Si cu siguranță ei merită mai mult.”

Alessandro Masella – momentan liber de contract 

”Încă nu știu ce va fi, nu am văzut așa ceva niciodată în viața mea, sunt 8 luni de când ne amână, cei din conducere ne-au mințit. În următoarea periodă o să joc fotbal în continuare însă nu știu exact unde. 

Șansele sunt la 1%, cel mai bine ar fi ca echipa să se desființeze ca să nu mai fie umilită evoluând cu juniorii, însă speranța moare ultima, vom vedea ce va fi. 

Suporterilor le mulțumesc încă o dată pentru tot ce au făcut pentru echipă, dar în acest moment nu au ce face și sperăm împreună că nu se va desființa echipa.”

Toma Marinică Niga – transferat de FCSB, împrumutat la formația Academica Clinceni 

”Viața după episodul Foresta e total schimbată… La noua echipă mă simt foarte bine, deoarece am întâlnit un grup tânăr dornic de afirmare.

Nu știu ce șanse mai sunt pentru conducere ca să se mai salveze, dar eu sper măcar acum pe ultima sută de metri să găsească o modalitate și să achite datoria către FISC…

Îmi e dor de atmosfera din tur de pe Areni și sper odată cu rezolvarea problemelor, suporterii să meargă aproape de echipă și să-i susțină la bine și la rău.”

Lucian Dumitriu – evoluează alături de Bogdan Rusu la AFC Hermannstadt

”La început a fost destul de greu să cred că mai există oameni care să se dedice și să investească în fotbalul românesc, cel puțin la nivelul ăsta, după cele pățite nu numai la Foresta, ci și la Bacău. Aici sunt multe lucruri noi pentru mine. Îmi oferă încredere și motivație pentru a învăța și juca mai bine .

Îmi doresc ca echipa să se salveze nu numai pentru mine ( pentru a-mi recupera restanțele salariale) ci și pentru conducere care , vreau să cred, că a făcut tot ce se putea face pentru a ajuta echipa.

La Suceava am întâlnit o atmosferă foarte plăcută în tribune și vreau să le transmit suporterilor să rămână aproape de echipă și în momentele grele.”

Alin Mutu – evoluează la Luceafărul Oradea 

”Tot ce pot să spun e că m-am simțit extraordinar la Suceava și aș fi continuat cu drag dacă se rezolvau problemele și nu aș fi avut ceva de mai sus sau vreo ofertă mai bună! Un oraș minunat cu oameni primitori care iubesc fotbalul, unde eram apreciați. Singura problemă a fost perioada grea în care nu am fost plătiți. Mă simt bine la Oradea, financiar aici nu sunt probleme și avem un obiectiv îndrăzneț și o echipă bună. Șansele ca să se rezolve problemele sunt foarte mici eu așa cred, mi-aș dori ca să se rezolve problemele pentru că e păcat ca o echipa cu tradiție să se desființeze, eu spun că oamenii din Suceava merită să aibă o echipă cel puțin în primele două ligi ,se vede că iubesc fotbalul. Oamenii cu bani din oraș ar trebui să se trezească să dea o mână de ajutor, primarul să ajute echipa să atragă sponsori, e păcat pentru o sumă așa mică de bani să se desființeze. Suporterii de la Suceava sunt minunați, ne-au susținut condiționat, au fost alături de noi la bine și la greu, să meargă în continuare și să susțină echipa pentru că dacă ei renunță atunci totul e dus. Le urez multă baftă și să auzim numai de bine de Foresta Suceava!”

Sperăm ca în zilele următoare să reușim să facem un articol și cu ceilalți jucători care au făcut parte din lotul Forestei în sezonul trecut. 

Total
0
Shares
Related Posts