Sponsori Sponsori

Etapă cu ghinion pentru reprezentantele Sucevei în Liga a III-a

În acest week-end, doar două dintre echipele reprezentante ale județului Suceava au avut parte de meciuri, Bucovina Rădăuți şi Şomuz Fălticeni, și dacă etapa trecută ambele au ieșit învingătoare, de această dată lucrurile nu au stat la fel de bine pentru niciuna dintre ele.

Oțelul Galați – Bucovina Rădăuți (1-0)

Bucovina Rădăuți a avut o misiune foarte grea astăzi, unde a întâlnit echipa ocupantă a locului 2 în clasament, Oțelul Galați, pe care nu a reușit să o învingă. Meciul a fost unul în oglindă cu cel din turul campionatului deoarece s-a încheiat cu același scor în favoarea Oțelului, 1-0, marcator fiind același Antohi, care a marcat și în meciul tur. Gălățenii nu traversează o perioadă foarte bună, având în vedere faptul că pentru al doilea an la rând sunt pe cale să rateze promovarea în liga secundă, deoarece diferența dintre ei și ocupanta primului loc, Gloria, este de 8 puncte, fiindu-le foarte greu de o mai egala sau de a o depăși. Cu toate acestea, rădăuțenii nu au reușit astăzi să învingă Oțelul, care de astăzi îşi continuă drumul în Liga a 3-a cu un nou antrenor, deși au demonstrat că își merită locul ocupat în clasament, prestând un joc foarte bun la Galați. Soarta meciului a fost stabilită încă din minutul 21, atunci când același marcator din meciul tur, Andrei Antohi, a reușit să marcheze singurul gol al partidei printr-o lovitură de cap din interiorul careului. În restul partidei, deși ambele echipe au încercat poarta adversarei, nu s-a marcat, Bucovina Rădăuți întorcăndu-se acasă fără niciun punct, lăsându-i-le pe toate gălățenilor. Echipa care îi urmărește pe rădăuțeni în clasament încă de la începutul campionatului, Ştiința Miroslava, a pierdut astăzi acasă, într-un meci în care Gloria Buzău le-a umplut poarta de goluri, scorul final fiind 5-1. Astfel, Bucovina Rădăuți rămâne în continuare pe podiumul ligii a 3-a, cu un cumul de 37 de puncte, la egalitate cu Miroslava.

Etapa viitoare, echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan are şansa de a se îndepărta de ieșeni și de a scăpa de egalitate, primind vizita lor sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 16:00.

Metalul Buzău – Şomuz Fălticeni (6-2)

Dacă Bucovina Rădăuți a pierdut la un singur gol diferență astăzi, Şomuz Fălticeni s-a întors acasă cu sacul plin de goluri. Fălticenenilor nu le-a mers deloc bine etapa aceasta, în care au sperat că se vor îndepărta de zona locurilor ce duc la retrogradare. Echipa antrenată de Geo Stanca și Iulian Darabă a întâlnit astăzi ocupanta locului 9, Metalul Buzău, pe care dacă ar fi învins-o, ar fi reușit să revină pe poziția a 11-a. Meciul tur, atunci când cele 2 echipe s-au întâlnit ultima oară, a fost fără goluri, fiind încheiat 0-0, însă de această dată, echipa din Buzău părea că nu se mai oprește din a marca, la sfârșitul meciului cumulându-se 8 goluri, scorul final fiind mai degrabă unul de tenis, 6-2. Eduard Julei, golgheterul echipei, le-a dat speranțe fălticenenilor chiar din al doilea minut al meciului, deschizând scorul din penalty, însă Şomuz nu a condus decât până în minutul 6, atunci când buzoienii au egalat şi şi-au început maratonul de goluri, care s-a încheiat în minutul 66. Cotoară Gabriel a micșorat diferența în minutul 88, stabilind scorul final al meciului, 6-2. Lucrurile nu încep să fie tocmai plăcute pentru Fălticeni, care începând de etapa aceasta ocupă locul 13, care duce direct la retrogradare. FC Botoșani II, care era în spatele fălticenenilor, devine un adversar din ce în ce mai periculos pentru echipele seriei I, reușind să nu mai piardă de 4 etape și trecând în fața fălticenenilor. De asemenea, Râmnicu Sărat a câștigat astăzi împotriva Dărăbaniului cu scorul de 4-1, scor nefavorabil pentru Fălticeni care are acum doar 4 puncte în fața acesteia.

Următoarele 2 etape nu sunt deloc accesibile, având 2 adversari puternici, Sporting Lieşti și Oțelul Galați, pe prima întâlnind-o etapa următoare într-un meci programat sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 16:00. Rămâne de văzut dacă Şomuz Fălticeni va reuși să joace și sezonul viitor în Liga a 3-a sau se va lupta din nou în Liga a 4-a să promoveze.

Jucătorii Forestei Suceava s-au odihnit etapa aceasta, fiindu-le anulat meciul cu echipa retrasa CSM Roman. Etapa următoare sucevenii vor primi pe Areni vizita KSE Târgu Secuiesc.

Rezultatele etapei a XX-a:

Vineri, 29 martie:

  • CSM Pașcani – Ceahlăul Piatra Neamț: 0-2

Sâmbătă, 30 martie:

  • Metalul Buzău – Şomuz Fălticeni: 6-2
  • Oțelul Galați – Bucovinean Rădăuți: 1-0
  • KSE Târgu Secuiesc – CSM Focșani: 1-1
  • Ştiința Miroslava – Gloria Buzău: 1-5
  • Sporting Lieşti – FC Botoșani II: 0-2
  • Râmnicu Sărat – Sănătatea Dărăbani: 4-1

Foresta Suceava a stat.

Articol scris de: Nicoleta Humă

Surse foto: Codrin Anton și Cristian Plosceac

Total
0
Shares
Related Posts