Sponsori Sponsori

Echipa Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava s-a întors acasă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, rectorul USV, Valentin Popa și decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan i-au așteptat luni dimineața pe campionii europeni universitari. 
Șeful administrației sucevene, Ion Lungu, i-a felicitat pe handbaliști pentru performanța obținută în Polonia și i-a asigurat că în urma acestei performanțe municipalitatea va suplimenta bugetul echipei locale de handbal, care însumează pentru anul în curs suma de 2,5 milioane de lei.
“Vreau să vă felicit. Ați adus o bună imagine atât Universității, cât și municipiului Suceava. Handbalul este sportul fanion al orașului și al județului. Ca atare, vrem să suplimentăm finanțarea echipei locale de handbal. Nu fără număr. Cât va fi necesar pentru performanță. Ne mândrim cu voi și vreau să vă asigur că nu veți avea probleme de ordin financiar” a spus primarul Sucevei, care speră ca, peste doi-trei ani, odată cu finalizarea Sălii Polivalente din municipiu, CSU să joace din nou o finală de cupă europeană: “Pe viitor, ne dorim și mai mult. Mai exact să reedităm acea finală de cupă europeană din 2009, iar ce s-a întâmplat sâmbătă, la Lodz, îmi întărește idea că vom putea atinge din nou acea performanță”, a declarat Ion Lungu, edilul municipiului Suceava.
Totodată, rectorul Valentin Popa a anunțat că va cere Consiliului de Administrație al USV premierea campionilor europeni universitari printr-un sistem de burse speciale, pentru înaltă performanță.
„Felicitări! Ne-ați făcut pe toți mândri. Îmi doresc să vă revăd în finală și anul viitor. Voi propune ca, în acest an, bursa specială „Ştefan cel Mare” să fie acordată echipei care a obținut titlul european. Ne gândim la suma de 20.000 de euro. Nu e o sumă extraordinară, dar e un simbol, ca să înțelegeți că vă apreciem”, a transmis Valentin Popa, rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.
De asemenea, Petru Ghervan și-a felicitat jucătorii pentru performanța obținută și pentru faptul că au făcut cunoscut numele Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava întregii lumi.
„Faptul că, numai în finală, a fost enunțat 36 de ori numele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în comentariul de limba engleză al partidei, este o mândrie. Sperăm să fim la fel de bine cotați la nivel european și la edițiile viitoare”, a precizat Petru Ghervan.
MVP-ul turneului de la Lodz din Polonia, Adrian Tîrzioru, a ținut să le mulțumească tuturor pentru susținere pe întreg parcursul echipei la campionatul european de handbal universitar.
„Vrem să mulțumim tuturor pentru susținere, pentru mesajele de încurajare pe care le-am primit de-a lungul turneului. Le-am simțit de acolo, din Polonia și ne-au dat încredere”, a adăugat și Adrian Tîrzioru.
La finalul întâlnirii, înainte de a ciocni cu toții o cupă de șampanie, primarul Ion Lungu și rectorul Valentin Popa au primit din partea echipei de la USV, în mod simbolic, câte o medalie de campion european universitar.
Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost reprezentată în Polonia de jucătorii Darius Makaria, Ionuț Andreescu, Adrian Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Leonard Ştefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă, Alex Dascălu, antrenorii Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei și kinetoterapeutul Octav Andreica.
Sursa foto: Daniel Vatamanu
Total
0
Shares
Related Posts