Dorin Goian, Gabriel Clim și Marian Bordeianu au demisionat de la clubul Foresta Suceava

Decizia celor trei survine în urma mai multor neînțelegeri pe care le-au avut cu membrii fondatori ai clubului: Ion Lozovan, Andrei Ciutac și Mihai Ungurian. 

Ratarea promovării a scos la iveală problemele reale cu care s-a confruntat clubul sucevean în acest sezon, iar tehnicianul Dorin Goian a dezmințit orice discuție purtată cu Robert Niță legată de faptul că la Suceava nu s-ar dori promovarea. Prin urmare, actuala conducere a clubului, formată din președintele Gabriel Clim și vicepreședintele Marian Bordeianu, a preluat echipa cu datorii uriașe încă de pe vremea când președinte era Andrei Ciutac, iar vicepreședinte Marian Ungurian, ambii fiind și membri fondatori alături de basarabeanul Ion Lozovan.

În momentul în care a preluat echipa, Gabriel Clim a purtat discuții cu fostul internațional român, Dorin Goian, pentru a prelua funcția de tehnician al Forestei, iar în cele din urmă Goe a răspuns pozitiv invitației. Lucrurile au început să se complice în momentul în care noua conducere a clubului a descoperit și alte datorii, motiv pentru care au fost nevoiți să aducă bani de acasă, de la sponsori sau să se roage de cei cărora clubul le datora bani să le accepte plățile eșalonat.

În urma managementului conducere din sezoanele precedente s-au acumulat zeci de datorii față de antrenori, jucători și firme care au prestat diverse servicii. Cu toate acestea, Goian, Clim și Bordeianu au sperat că o vor scoate la liman, însă cei care erau membri fondatori, adică acționari ai echipei, așteptau doar tranșele de bani de la primărie, doi dintre ei, Lozovan și Ungurian, nu au mai călcat prin club în acest sezon. Astfel, au apărut tensiuni între președintele Clim și cei trei membri fondatori care la un moment dat i-au luat dreptul de semnătură la bancă pe acționarul de la Vivendi, acesta fiind un prim episod din toamnă. Aceștia au revenit asupra deciziei, dar în continuare lucrurile era tensionate.

Pentru că își doreau să achite datoriile, Clim și Bordeianu, au stabilit un plafon pentru salariile jucătorilor, motiv pentru care clubul nu a dispus de un buget consistent pentru transferuri, iar perioada de pregătire din iarnă a fost asigurată de sponsori, dar și de Petrică Negrea care le-a asigurat cazarea fotbaliștilor la Gura Humorului. Cu toate că echipa traversa o perioadă foarte bună, nici măcar atunci cei trei membri fondatori nu au călcat în vestiarul ”galben-verzilor”. Rareori, spun Goe, Clim și Bordeianu că-și mai făcea simțită prezența pe la stadion Andrei Ciutac, în rest Lozovan aștepta doar banii de la primărie.

De altfel, tensiunile au atins cote maxime în aprilie anul acesta când membrii fondatori au decis să-l elimine pe Gabi Clim care avea drept de semnătură la bancă. Aceste episoade s-au resimțit la nivelul întregii echipe în ciuda eforturilor financiare ale actualului președinte al clubului și a altor sponsori.

În cadrul conferinței de presă, cei trei au mai relatat faptul că decizia ar fi fost aceeași și dacă echipa ar fi promovat, de altfel Goe a ținut să lămurească și faptul că nu s-a impus niciodată de la primărie ca el sau jucătorii să nu lupte pentru promovare, ci toate aceste consecințe vin în urma deciziilor membrilor fondatori care și-au urmărit mai degrabă interesele personale. Și cel mai probabil membrii fondatori au fost cei care nu și-au dorit această promovare pentru că bineînțeles de la acest nivel se pot ”obține” mult mai ușor bani pentru buzunarul propriu.

Ca o soluție, cei trei au spus că singura șansă ca orașul acesta să mai aibă parte de un fotbal curat este ca un alt club să ia naștere la nivelul Ligii a V-a.

Puteți urmări întreaga conferință de presă mai jos: 

Mulțumim, Dorin Goian! Mulțumim, Gabi Clim! Mulțumim, Marian Bordeianu, atât pentru acest sezon cât și pentru curajul de care ați dat dovadă de a spune lucrurilor pe nume!

Total
0
Shares
Related Posts