De la campioni la campioni

David Popovici și-a îndeplinit promisiunea de a o ajuta pe Florentina Filipovici să se mute într-o casă nouă. Canotorii  Ionela și Marius Cozmiuc, alături de Asociația Hope and Homes for Children, au contribuit pentru strângerea de fonduri. 

Gest de milioane din partea lui David Popovici, dar și a foștilor colegi ai Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj, care își crește singură cei trei copii, în timp ce se zbate să câștige lupta cu o boală gravă, cancerul mamar. Campionul mondial și european la înot, David Popovici, și-a donat echipamentul pentru a aduna fondurile necesare pentru ca Florentina și cei trei copii ai săi să reușească să își construiască o nouă casă. Nici foștii colegi ai Florentinei nu au uitat de aceasta, iar Ionela și Marius Cozmiuc au decis să o ajute pe această.  Asociația Hope and Homes for Children Romania s-a alăturat apelului campionilor de la înot și canotaj și i-a construit o casă, pe baza donațiilor.

„Momentul mult așteptat a venit! Florentina și cei 3 copii au pășit astăzi cu încredere în noua casă. Au descoperit-o cu entuziasm și cu multă bucurie în suflet. Amalia Enache împreună cu Ionela și cu Marius Cozmiuc i-au înmânat Forentinei cheile noului Acasă, alături de toate gândurile voastre bune; David Popovici i-a fost și el alături, cu inima, direct din Melbourne, Australia, cu un mesaj de Bine ai venit Acasă! Suntem recunoscători pentru fiecare voce care a dus povestea Florentinei mai departe. Uneori, viața ne ia prin surprindere și, oricât de puternici suntem, s-ar putea să nu fim pregătiți pentru ce ne scoate în cale. Atunci, puterea stă în curajul de a cere ajutorul și de a-i lăsa pe cei din jurul tău să ți-l ofere. Iar puterea comunității își va spune de fiecare dată cuvântul, la fel ca și acum, în cazul Florentinei”, este mesajul postat de „Hope and Homes for Children România”.

Și regele natației, David Popovici a ținut să-i transmită un mesaj fostei vice-campioane mondiale la canotaj, Florentina Filipovici:

„Bună Florentina, urmează să intru la antrenament. Am auzit că a fost terminată cu succes casa, că arată bine. Sper să vă bucurați de ea, să o stăpâniți sănătoși. Mă bucur că am putut contribui și mă bucur că am putut să fiu un mic ajutor în călătoria ta și a copiilor tăi și aș vrea să vă urez Sărbători Fericite. Încă o dată să o stăpâniți sănătoși și să vă bucurați de ea!”,  a transmis David Popovici.

De asemenea, Ionela Cozmiuc a transmis mulțumiri tuturor celor care s-au implicat la visul Florentinei ca ea și copiii săi să se mute într-o casă nouă.

”Draga mea draga, am reușit, ai căsuța ta! Ieri a fost o zi pe care o voi tine minte toată viața, o zi plină de emoție, dragoste și bine. Un bine uriaș pe care nu am fi reușit să ți-l facem doar eu cu Marius Cozmiuc. Postarea asta este despre recunoștință și mulțumire pentru toți cei care au pus o cărămidă la visul tău de a avea o casă! O să-i precizez în ordinea întâmplării evenimentelor. O să încep prin a mulțumi colegilor mei care au fost primii ce au sărit în ajutor și o să vreau să mulțumesc în mod deosebit lui Ciprian Tudosă, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu, Florin Lehaci, Ancuta Bodnar, Gianina Beleaga, Mădălina Mitrea care nu doar că au donat pentru a achiziționa terenul pe care este construită casa ci de fiecare dată când am apelat la ei pentru tratamentul Florentinei sau alte nevoi ale ei, niciodată nu au spus nu. Mulțumesc Federației Române De Canotaj pentru că a promovat cazul încă de la început. Mulțumesc Rotary Club Suceava Cetate pentru că atunci când le-am cerut ajutorul au răspuns pozitiv. Mulțumesc Crăciunescu Ion și Crăciunescu Cristina pentru donația consistentă care ne-a dat speranțe că vom reuși să achiziționăm acel teren. În continuare vreau să spun că sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că am avut șansa de a vorbi cu omul potrivit la momentul potrivit și anume Amalia Enache care a dus “strigătul” nostru de ajutor la urechile oamenilor potriviți…și ce oameni!!! Hope and Homes for Children Romania a făcut ca speranța noastră să devină realitate! Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea colegului nostru David Popovici căruia îi suntem foarte recunoscători. Mulțumim David! Mulțumesc tuturor oamenilor care au donat și nu au fost puțini. Să fiți sănătoși!Revenind la Hope and homes for children aș vrea să amintesc câțiva oameni pe care am avut plăcerea și onoarea să-i cunosc și care din punctul meu de vedere sunt niște adevărați eroi! Mulțumesc Nicoleta Marcu și Robert Ion pentru că dați valoare cuvintelor #suntaici, mulțumesc Camelia pentru implicare, mulțumesc doamnei Laura și echipei acesteia pentru că au supravegheat și construit la propriu acest vis! Mulțumesc primăriei comunei Moldovița pentru că au sprijinit tot demersul nostru! Florentina și copiii ei vor avea parte de cele mai frumoase sărbători lucru pe care vi-l doresc și vouă tuturor! VĂ MULȚUMIM!”, a fost mesajul transmis și de campioana mondială la canotaj, Ionela Cozmiuc.
Fosta vicecampioană mondială la canotaj, Florentina Filipovici, s-a mutat în noua casă împreună cu cei trei copii ai săi. Multă sănătate!
Articol scris de: Adrian Negru
Sursa foto: Hope and Homes for Children
Total
0
Shares
Related Posts
Citește mai mult

TOȚI ȘTIAU!

Într-o Românie coruptă, unde funcțiile în instituțiile statului sunt date pe criterii politice, nu ar trebui să ne…