Probleme tot mai serioase în ceea ce privește formația Foresta Suceava

Norii negri rămân în continuare deasupra Areniului.

După ce în vara anului trecut proiectul ”Foresta Suceava” se anunța ca fiind unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte fotbalistice din ultimul deceniu, astăzi pare să se fi ales praful de acesta. [su_spacer]

Cum a început totul? 

Primăria a decis ca pentru sezonul 2016/2017 să acorde o atenție mai mare fotbalului, astfel aleșii locali au sprijinit cu 1.700.000 lei proiectul Forestei. Cu toate că echipa era retrogradată în Liga a3a din punct de vedere sportiv, singura speranță exista în decizia pe care urma să o ia Liga Profesionistă de Fotbal. Aceasta a fost favorabilă pentru toate cele 3 formații care și-au exprimat dorința de a continua în Liga a2a fiind vorba despre cluburile Foresta, Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița. Totul devenea un vis pentru suporterii fotbalului sucevean, mai ales că echipei locale s-au alăturat nume precum Dorin Goian, Dănuț Perjă și Adrian Iencsi. Visul unei promovări era realizabil, Foresta achiziționând și o serie de jucători cu experiență atât în Liga a2a cât și în prima ligă. [su_spacer]

Duș rece încă din prima etapă. 

Foresta Suceava, cu Adrian Iencsi pe bancă, a început dezastruos după ce a pierdut în prima etapă în deplasare împotriva Unirii Tărlungeni, scor 4-0.

A urmat și etapa a2a unde UTA Arad a reușit să ia toate cele trei puncte de pe Areni după ce a câștigat cu scorul de 2-0. A urmat demisia lui Adrian Iencsi și venirea în locul său a lui Cristi Popovici. [su_spacer]

Parcurs excelent sub conducerea lui Cristi Popovici. 

Cristi Popovici și-a pus amprenta încă de la primul meci. Acesta a reușit o serie de rezultate remarcabile împreună cu formația suceveană, care a ajuns între timp pe locul 2. Entuziasmul publicului sucevean și jocul echipei dădeau speranțe orașului că va respira din nou fotbal de primă scenă. Ce-i drept, au respirat aer de Liga 1, atunci când au dat piept în Cupa României cu formația Steaua București. Cu o audiență record după mulți ani pe Areni și cu primul meci în nocturnă din istoria Areniului, sucevenii s-au bucurat de vizita celei mai titrate formații din România.  [su_spacer]

De la meciul cu Steaua s-a rupt firul. 

Galben-verzii au avut de suferit după meciul cu Steaua, problemele formației erau din ce în ce mai evidente, rezultatele negative se adunau, iar în clasament clubul mai cobora câte un loc.

Rezultatele negative, datoriile pe care clubul sucevean le are de achitat cât și lipsa banilor și-au spus cuvântul. Primăria a refuzat să mai ofere toți banii promiși fotbalului, iar din cei 1.700.000 lei, în conturile clubului ajungând cu aproape 200.000 de lei mai puțini.

Aceste probleme au dus la plecarea numelor sonore care conduceau clubul de pe Areni. Dorin Goian a fost primul care a plecat de la cârma clubului, fiind urmat după aproape 3 luni și de antrenorul Cristi Popovici care a renunțat oficial în cursul zilei de ieri și de directorul sportiv, Dănuț Perjă care și-a reziliat contractul astăzi.  [su_spacer]

Clasa politică a dus la marginea prăpastiei sportul sucevean. 

Frământările dintre partidele politice din Suceava au făcut mai mult rău decât bine sportului sucevean. De mulți ani, ne confruntăm pe toate domeniile cu această problemă. Aleșii locali cât și ceilalți membri ai partidelor au stat la baza mai degrabă a regresului decât a progresului.

Suceava este încă un oraș mic, aleșii locali nu au reușit niciodată să realizeze ceea ce au promis, ceva firesc în rândul politicienilor dacă ne uităm la întreaga țară. Astăzi, Suceava ar fi trebuit să aibă un stadion modern, o polivalentă de 7500 de locuri și o susținere necodinționată din partea Consiliului Local și al Primăriei.

Pe stadion există un banner mare pe care scrie o minciună la fel de mare: ”Primăria și Consiliul Local susțin sportul sucevean”.

Dacă nu au reușit persoane ca Dorin Goian, Dănuț Perjă și Cristi Popovici să ducă pe Foresta în prima divizie, se pare că aleșii locali sunt pe cale să o ducă pe Foresta spre desființare.

Mulțumim tuturor celor care au făcut parte din conducerea clubului cât și a jucătorilor pentru că și-au dat silința, au încercat să realizeze ceva, însă știm cu toții că fără bani, nu poți să faci nimic.

Sperăm totuși ca echipa să existe și de sezonul viitor, iar atât cei din PSD, ALDE și PNL, acei pentru care au fost rezervate o parte bună dintre biletele de pe stadion la meciul cu Steaua să se gândească că au fost aleși de noi pentru a sprijini sportul sucevean și pentru a ajuta la dezvoltarea acestui oraș.

Total
0
Shares
Related Posts