Daniel Stanciuc și Irakli Kbilashvili s-au calificat cu reprezentativele României și Georgiei la Campionatul European din 2024

“Universitarii” Daniel Stanciuc și Irakli Kbilashvili s-au calificat cu reprezentativele României și Georgiei la Campionatul European din 2024, care se va desfășura între 10 şi 28 ianuarie în Germania. Pentru România, acesta va fi primul turneu final de după o pauză de 28 de ani, iar pentru Georgia, o premieră absolută.

Efortul depus de acești jucători și performanțele lor notabile în meciurile de calificare au contribuit semnificativ la aceste realizări istorice pentru echipele lor naționale. Daniel Stanciuc, din Suceava, a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai României, chiar dacă a prins doar 12 minute(!) pe teren, în ultimul meci de calificare împotriva Ucrainei. El a reușit să înscrie 6 goluri, 4 din aruncări de la 7 metri, și a fost alături de Negru cel mai bun marcator al țării noastre.

Irakli Kbilashvili, jucătorul echipei “Universitatea” din Chișinău, a contribuit și el semnificativ la calificarea Georgiei la turneul final. În ultimul meci de calificare, împotriva Ungariei, el a reușit să înscrie 4 goluri importante, ajutând echipa sa să câștige cu 31-30 și să se califice pentru prima dată în istorie la un turneu final.

Total
0
Shares
Related Posts