CSU Suceava va reprezenta România la Campionatul European Universitar

Universitarii suceveni vor reprezenta România în cadrul Campionatului European Universitar la handbal masculin care va avea loc săptămâna viitoare în orașul Lodz din Polonia.

Reamintim că în faza națională, echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a impus în finala disputată la sfârșitul lunii aprilie, la Suceava, în fața reprezentantei Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, cu scorul de 36-23.

„Avem experiența turneelor europene precedente și încercăm să obținem din nou o medalie”, a precizat prorectorul USV Mihai Dimian.

Gruparea sceveană va fi condusă în Polonia de antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei.

„Mergem încrezători în Polonia. Cred că avem cel mai bun lot de până acum cu care participăm la Europene. Toți băieții fac parte din echipa de Liga Națională și asta ne dă speranțe că ne vom întoarce acasă cu o medalie. Sperăm să fie cât mai strălucitoare, să fim demni de numele Universității din Suceava”, a declarat Bogdan Șoldănescu.

La medalie visează și portarul Darius Makaria care are în CV un titlu de campion mondial universitar cu naționala României.

„Mergem cu un singur gând să luăm o medalie”, a completat acesta.

Încrezător este și antrenorul Iulian Andrei care speră ca universitarii suceveni să repete isprava din 2017 atunci când au cucerit titlul european universitar.

„Vom întâlni echipe valoroase, reprezentante ale unor țări europene cu handbal foarte dezvoltat. Noi însă mergem hotărâți să ne batem pentru o poziție fruntașă, mai ales că lotul cu care ne vom prezenta în Polonia este unul competitiv”, a precizat antrenorul Iulian Andrei.

Adrian Tîrzioru va face și el parte din lot, iar acest turneu va reprezenta o oportunitate pentru acesta să revină la forma dinaintea accidentării suferite la finalul sezonului trecut al Ligii Naționale.

„Am avut o problemă la genunchi, însă am respectat întocmai programul de recuperare stabilit de medici, astfel că acum sunt fit din toate punctele de vedere și dornic să facem o figură frumoasă în Polonia alături de coechipierii mei”, a precizat Târzioru.

USV Suceava va miza la Campionatul European Universitar pe următorii jucători: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lăzurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

Total
0
Shares
Related Posts