Sponsori Sponsori

CSM Suceava debutează în noul sezon de volei cu un meci în Cupa României

Echipa de volei masculin a Clubului Sportiv Municipal din Suceava își va măsura forțele în primul joc oficial al acestui sezon în Cupa României în compania Universității Cluj. 

CSM Suceava va primi sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 13:00, vizita Universității Cluj în cadrul primului tur din Cupa României. Jocul se va disputa în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, iar atât conducerea clubului sucevean cât și antrenorii echipei sunt încrezători că voleibaliștii suceveni vor face o figură frumoasă în acest sezon și vor crește de la etapă la etapă.

”Noi avem ambiții mari că putem rămâne în prima divizie a voleiului românesc pentru că voleiul este un sport de tradiție în municipiul Suceava. Mă bucur că cuplul de antrenori Tudor Orășanu și Vasile Moșuc s-au apucat la o muncă atât de grea, dar tinerețea lor dă dovadă de multă înțelepciune și multă răbdare, motiv pentru care îi apreciez. În decursul ultimelor săptămâni am avut câteva meciuri amicale cu formații de primă divizie, însă va trebui să mai facem anumite ajustări la echipă. Echipa este tânără, de perspectivă, iar în cursul acestor competiții vor căpăta experiență și n-am vrea să ne oprim aici în acest campionat, vrem să mergem și mai departe pentru că potențial este.”, a declarat Dumitru Gherasim, directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal din Suceava.

Antrenorul Tudor Orășanu speră ca jucătorii săi să facă o figură frumoasă în primul joc oficial al acestui sezon, iar acest lucru să le dea încredere și pentru jocurile din campionat care vor urma. Acesta este de părere că voleibaliștii vor acumula experiență, iar în scurt timp vor trece peste tracul primului eșalon de volei.

”În primul rând aș vrea să mulțumesc primăriei și consiliului local pentru sprijinul pe care ni-l oferă pentru că fără finanțarea lor nu ne-am fi putut gândi nicidecum la o participare în prima ligă. Sunt sigur că proiectul pe care îl avem cu ei (n.r. primăria și consiliul local) se va derula fără probleme până în decembrie și de la anul când se va vota bugetul la fel sperăm că vom derula un nou proiect cu primăria și consiliul local și această echipă tânără pe care am reușit să o formăm acum. Sigur noi ne dorim foarte mult să rămânem în prima ligă, însă istoria de până acum a dovedit că echipele care intră în prima ligă în primul an le este foarte greu. Avem potențial foarte mare, avem tineri talentați, însă problema este că la acest nivel este nevoie și de experiență. Dacă pe parcurs reușim să prindem și noi ritmul acesta al Diviziei A pentru că noi am avut niște amicale cu echipe de Divizia A, iar începutul a fost foarte greu.”, a declarat Tudor Orășanu, antrenorul echipei de volei a CSM Suceava.

Vasile Moșuc a precizat că diferența între prima ligă și a doua este una foarte mare, iar acest lucru s-a văzut și în jocurile amicale pe care voleibaliștii suceveni le-au disputat în compania unor echipe de prim eșalon, dar cu toții cred în șansa lor, iar evoluția din meciurile oficiale va fi cu siguranță una diferită și vor aborda fiecare joc cu încredere.

”Diferența între prima ligă și a doua ligă este foarte mare. Investițiile foarte mari, jucători aduși din străinătate, vor fi niște meciuri extrem de grele. Impactul pentru echipa noastră care este tânără este unul puternic, însă de aceea am avut și câteva jocuri amicale pentru a se acomoda și sportivii cu acest nivel. Sperăm să creștem de la meci la meci în valoare și să ne comportăm din ce în ce mai bine, de la etapă la etapă.”, a conchis Vasile Moșuc, antrenorul secund al echupei de volei CSM Suceava.

Accesul la meciurile de volei ale echipei în acest sezon va fi gratuit, motiv pentru care antrenorii grupării sucevene așteaptă suporterii să vină la sală în număr cât mai mare pentru a-i susține pe voleibaliști. CSM Suceava revine în prima ligă de volei masculin după o pauză de 12 ani.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Daniel Vatamanu

Total
0
Shares
Related Posts