Sponsori Sponsori

CSM Bucovina Suceava a obținut o victorie importantă în deplasarea de la Petroșani

CSM Petroșani a fost învinsă de CSM Bucovina Suceava cu scorul de 17-15.

Etapa a XII-a din Divizia Națională de Seniori, a consemnat trei victorii ale oaspeților și una a gazdelor, cel mai important succes reușindu-l CSM Bucovina Suceava pe terenul campionilor en-titre, Știința Petroșani, în timp ce liderul CS Năvodari s-a impus în fața celor de la RC Bârlad după o partidă spectaculoasă cu 15 eseuri marcate.

Sigura victorie a gazdelor din etapa a XII-a contând pentru Divizia Națională de Seniori a fost reușită de liderul CS Năvodari care a trecut de RC Bârlad cu rezultatul de 55-38 după o partidă extrem de spectaculoasă în care s-au consemnat nu mai puțin de 15 eseuri.  Bârlădenii au avut o perioadă bună de joc în debutul părții secunde când diferența a fost de numai 36-33 în favoarea gazdelor.

Pentru CS Năvodari au marcat Ionuț Puișoru, Ionuț Prodanși  Iulian Zapan, toți câte o dublă, Nicu Ignea, Constantin Gheară și Marian Niță, câte un eseu, cele cinci transformări fiind reușite de Nicu Ignea și Alexandru Trandafir. De partea bârlădenilor, George Mătase a semnat două eseuri, câte o încercare izbutind Tachel Justian, Mihai Banu, Mihai Anichitoae și Marius Tei.

CSM Bucovina Suceava se luptă pentru locul secund din Divizia Națională de rugby

În economia clasamentului final al sezonului regulat o victorie extrem de importantă a obținut CSM Bucovina Suceava pe terenul campionilor en-titre, Știința Petroșani. Gazdele au condus cu eseul lui Florin Tandea, iar apoi au menținut avantajul cu încercarea lui Daniel Ivan. Reușitele jucătorilor Iulian Cătea și Constantin Vârvăroi i-au menținut în joc pe sucevenii care au dat lovitura în final și s-au impus cu 17-15 grație penalității concretizate de Sabin Crețu.

Lupta pentru poziția secundă va fi extrem de interesantă, iar numele echipei se va decide probabil în ultima etapă, CSM Bucovina Suceava fiind nevoită să-și apere avantajul față de Stejarul Buzău. În acestă etapă și Stejarul Buzău s-a impus tot în deplasare pe terenul celor de la CSUAV Arad, rezultat 30-12, cu cinci eseuri marcate trupa lui Costică Mersoiu trecându-și în cont și bonusul ofensiv.

CS Mănăștur, victima tuturor echipelor din campionat

CS Mănăștur a pierdut dramatic partida de pe propriul teren cu RCM Galați. Cu o echipă tânără, clujenii au avut avantaj de 13-10 până în ultimul minut când echipa de la malul Dunării a marcat eseul victoriei, care a și fost transformat, astfel că RCM Galați s-a impus cu rezultatul de 17-13.

Foto: Știința Petroșani Rugby Facebook
Articol scris de Marius Raczek

Total
0
Shares
Related Posts