Construcția sălii polivalente ar putea începe în primăvara acestui an

Așteptarea pare să fi luat sfârșit, iar autoritățile locale au anunțat că lucrările pentru construcția sălii polivalentă ar putea începe în curând.

Începând din această primăvară, sucevenii vor putea vedea tot mai multe șantiere în spatele Metro. Conform informațiilor transmise de primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, lucrăririle de proiectare și execuție a mult așteptatei Săli Polivalente au șanse mari să înceapă încă din această primăvară. O companie din Bistrița-Năsăud a câștigat licitația organizată de CNI, iar dacă până pe data de 25 februarie nu vor exista contestații, primăria poate semna contractul cu firma desemnată.

„Mă bucur că o licitație foarte importantă are un câștigător, m-ar bucura ca luna aceasta să semneze Compania Națională de Investiții contractul și să putem începe lucrările la Sala Polivalentă, iar în același timp și la baza sportivă tip 1, cu teren de fotbal la dimensiuni UEFA”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Valoarea investiției se ridică la peste 128 milioane de lei fără TVA, iar aceasta cuprinde Sala Polivalentă prevăzută cu 5000 de locuri și ar trebui finalizată într-un termen de 2 ani. Totodată, suprafața totală este de peste 28.000 de mp și va beneficia de protecție anti-seismică.

Mai exact, construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care 6 pentru autocare

Pe lângă Sala Polivalentă, o altă investiție licitată de Compania Națională de Investiții este baza sportivă de tip 1 cu 500 de locuri în tribune. Aceasta include un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune, teren sportiv mic, cu dimensiunea de 20m x 40m, tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, clădire pentru vestiare și zona administrativă, dar și parcare pentru autovehicule și autocare.

Total
0
Shares
Related Posts