Conducerea Forestei Suceava încearcă să țină situația clubului sub control

Deși viitorul Ligii a III-a în acest sezon este incert, conducerea clubului de pe Areni a anunțat că nu-și neglijează staff-ul și jucătorii cu care discută mereu în această perioadă. 

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Guvernul a stabilit printr-o ordonanță că echipele de fotbal primesc sprijin pentru plata salariilor. Dacă în cadrul ligilor superioare există anumite probleme date faptul că salariile sunt peste plafonul stabilit de către Guvernul României și anume salariul mediu, în ceea ce privește clubul de fotbal ACS Foresta Suceava, acesta se încadrează și urmează demeresurile pentru a-și trimite angajații în șomaj tehnic.

Acordarea a 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 ajută conducerea Forestei să acopere integral remurerațiile sportivilor, e de părere președintele clubului sucevean.

”Situația e momentan staționară din cauza faptului că nu știm încă ce ne rezervă viitorul în ceea ce privește data și modul în care va continua acest sezon. În ceea ce privește situația financiară, aceasta este echilibrată, urmând să le achităm jucătorilor un salariu, ca apoi să vedem care vor fi reglemantările în ceea ce privește acea indemnizație specială despre care s-a tot vorbit și care ar urma să acopere o parte din salariul sportivilor pe perioada stării de urgență. În privința lotului este exclus ca până la finalul acestui sezon, atunci când va fie el, iunie, iulie sau august vreun jucător să mai plece de la echipă!”, a declarat președintele executiv al Forestei Suceava, Andrei Ciutac, pentru SportSV.ro. 

Foresta Suceava ocupă locul secund în Liga a III-a Seria I, la 7 puncte de liderul Aerostar Bacău, după 16 etape. Cluburile de Liga a III-a au disputat un singur joc în partea a doua a campionatului,  Foresta a înregistrând o înfrângere în compania formației Sporting Liești, scor 1-3, în deplasare.

 

Articol scris de: Adrian Negru

 

Total
0
Shares
Related Posts