Sponsori Sponsori

Circ la adunarea generală de astăzi între FRF și LPF. Tot ce se întâmplă e ilegal

Există ilegalități în ceea ce privește atât legea sportului cât și decizia pe care a luat-o astăzi FRF. 

Astăzi, în cadrul adunării generale de la FRF la care au participat membri ai echipelor din primele trei ligi s-au dezbătut mai multe subiecte printre care și legea sportului, dar și negocierea principiului solidarității. Dacă prima a fost aprobată acum câteva zile printr-o ordonanță de urgență a guvernului României, cea de a doua a fost aprobată astăzi, chiar dacă cei din Liga 1 au fost împotriva aprobării.

Cu toate acestea există câteva neclarități, mai exact niște termeni ilegali. În cazul Forestei, aceasta mai are de așteptat până când se va lua o decizie finală în cadrul uneia dintre aceste legi. Astfel, Cirque du Soleil s-a mutat în curtea FRF care a fost denigrată imediat după adoptarea deciziei de către președintele LPF, Gino Iorgulescu care cere bani de la națională pentru echipele din Liga 1.

Situația urmează a fi dezbătută probabil într-o nouă adunare, deoarece nu se poate forța această decizie care ar avea consecințe asupra FRF cât și a LPF.

DigiSport a relatat că în cuvântul luat înainte supunerii la vot, Gino Iorgulescu a spus că membrii Ligii Profesioniste de Fotbal au votat în unanimitate că nu sunt de acord să cedeze niciun euro din drepturile TV care li se cuvin. El i-a propus lui Răzvan Burleanu ca acei bani pentru Liga 2 şi Liga 3 să fie daţi din drepturile primite pentru jocurile echipei naţionale sau din accesarea unor fonduri de la MTS. Numai că la vot dintre cei 194 de membri prezenţi, dintr-un total de 254, doar 11 au votat împotriva propunerii lui Burleanu, şi o abţinere! Astfel că de anul viitor, în fiecare sezon, 5 la sută din cei 27,5 milioane de euro (fără TVA), adică peste 1,3 milioane de euro, vor merge către eşaloanele al doilea şi al treilea.

Sursa foto: Suceava Live

Total
0
Shares
Related Posts