Cine va fi următorul produs de export al Forestei?

Văzută fără șanse de a continua, Foresta ”renaște” cu ajutorul unor investitori moldoveni și francezi. 

Atrași de zona turistică a Bucovinei și de numărul mare de suporteri la meciurile de acasă cu care Foresta a fost în top 3 echipe în sezonul trecut. Noii investitori și-au propus un obiectiv îndrăzneț la Suceava și anume promovarea în primul eșalon fotbalistic românesc. Însă pentru a putea fi realizabil acest obiectiv, aceștia au rezolvat pas cu pas problemele cu care formația suceveană se confruntă încă de sezonul trecut și au adus între timp la echipă jucători cu o experiență în spate, unii dintre ei fiind crescuți la echipele secunde a unor echipe de tradiție în Europa.

Cu toate că în ultimii ani Suceava nu a avut prea multe realizări, chiar și în aceste condiții, jucători care nu de mult îmbrăcau fie un tricou alb-albastru sau galben-verde au reușit să facă pasul către echipe importante în cariera lor. Primul pe această listă este Cătălin Golofca care în mai puțin de un an de la transferul său de la Suceava la Botoșani a reușit să facă pasul către una dintre cele mai bune echipe ale României, FCSB. Un alt jucător, dar care a plecat de această dată direct de la Suceava la FCSB este tânărul goalkeeper sucevean, Toma Marinică Niga, acesta fiind momentan împrumutat de clubul roș-albastru la formația de ligă secundă, Academica Clinceni. Cel care încheie lista recentă cu transferuri din Liga a II-a în Liga I este tânărul mijlocaș Vasilică Dănilă care a făcut pasul în urmă cu două luni la Juventus București.

Care dintre noii jucători va face primul pas către o echipă mai bună?! 

  • Issaga Diallo (fundaș central) – cotat la 150.000 euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt, Issa, așa cum îi spun colegii, are 30 de ani, iar cea mai bună cotă de piață a avut-o pe vremea când juca în Elveția la FC Servette, 500.000 euro.
  • Edgar Movsesyan (mijlocaș ofensiv) – cotat la 50.000 euro de către Transfermarkt, Edgar este un armean de 18 ani care a evoluat pentru FC Banatas, fiind câștigător a unei Cupe a Armeniei.
  • Daniel Pappoe (fundaș central) – poate cel mai galonat transfer al Forestei, ghanezul cu cetățenie engleză și-a făcut junioratul la Chelsea Londra evoluând rând pe rând la echipele U19 și U21 ale lui Chelsea. Acesta a avut și o selecție în naționala Ghanei U20. La aproape 24 de ani, Daniel are un fizic impresionant și a venit la Suceava să-și relanseze cariera.
  • Nicolae Milinceanu (atacant) – moldoveanul de 25 de ani cu o înălțime de 1,89, evaluat de Transfermarkt la 300.000 euro are un CV interesant, acesta nu este străin de fotbalul din România trecând pe la Rapid București și la Petrolul Ploiești. A ajuns la Suceava de la formația basarabeană Zimbru Chișinău.
  • Pavel Secrier (mjlocaș dreapta) – cotat la 300.000 euro, Pavel vine și el de la Zimbru Chișinău.
  • Khalid Chalabi (atacant) – Khalid este un atacant francez de 22 de ani cu înălțimea de1,85. Acesta a trecut pe la formațiile Monaco U19 și echipele secunde ale lui Sochaux și Stade Reims din Franța.
  • Wilhem Renquin – fundaș francez de 21 de ani.
  • Belkacem Dali Amar (atacant) – Belka are 19 ani și este un algerian cu cetățenie franceză, acesta are 1.80 înălțime și a evoluat pentru FC Martigues
  • Seven Cem (mijlocaș)- 19 ani, turc cu cetățenie franceză
  • Răzvan Began (portar) – 21 de ani, transferat de la Luceafărul Oradea la Foresta Suceava. Și-a făcut junioratul la CFR Cluj fiind inclus și în lotul de seniori

Printre jucătorii noi aduși la echipă trebuie să precizăm că în lot se află încă 3 jucători cu experiență care ar putea face pasul oricând către o echipă mai bună, fiind vorba despre Andrei Cerlincă (mijlocaș, 22 de ani), Alessandro Masella (fundaș central, 20 de ani), Vlad Stănescu (mijlocaș central, 26 de ani).

Total
0
Shares
Related Posts