Cine va antrena Foresta?!

În fotbalul de astăzi, chiar şi la cel jucat în ligile inferioare, auzim tot mai des vorbindu-se despre rolul unui antrenor în bunul mers al unei echipe. Antrenorul trebuie să producă un șoc la echipă, antrenorul trebuie să fie inspirat la schimbări, tot el având şi datoria ca jucătorul pe care îl antrenează să fie cu moralul ridicat şi în cea mai bună formă sportivă.

Una peste alta, de rezultatele unei echipe depinde clar și calitatea tehnicianului. După această introducere generală o să încerc să intru direct în subiect și să abordez puțin tema viitorului antrenor al Forestei. Desigur că nimeni nu-i cunoaște numele şi acest articol nu își avea rostul dacă conducerea executivă de pe Areni nu anunța că varianta Florin Cristescu este una doar de termen scurt. Prin urmare, având în vedere cele spuse mai sus, ar trebui să ne intereseze calitatea noului antrenor de la Suceava.

Poate că ideal ar fi să vedem un alt breaking news de genul Selim Benachour, adică o nouă lovitură de imagine, dar nu cred că asta e singura soluție viabilă. Cu siguranță sunt și alți tehnicieni care antrenează în ligile inferioare și care, fără să aibă un nume sonor, își fac treaba cu vârf și îndesat. Câți dintre noi cunoaștem numele antrenorului de la Gloria Buzău? Cred că am dat un exemplu elocvent de la echipa ce nu a avut rival în Seria 1 a Ligii a 3-a.

Așadar, nu numele aduce rezultatele, ci mai degrabă felul în care antrenorul se pliază pe lotul pe care îl are la dispoziție. Din acest sezon mai sunt doar 3 etape și apoi vine o pauză destul de lungă de vară. Nu cred că o eventuală numire a noului antrenor exact în acea perioadă în care a fost numit Selim Benachour e de bun augur pentru echipă. Un antrenor care cunoaște bine lotul, care știe capacitățile fiecărui jucător și calitățile lui individuale are un plus uriaș în fața unuia care vine din mers la echipă.

Consider benefică numirea cât mai rapidă pe Areni a unui antrenor principal, acesta având la dispoziție toată pregătirea de vară pentru a-și da seama cu cine pleacă la drum în noul sezon. Cum știm cu toții, după un an de tranziție la acest nivel, Foresta își dorește promovarea la sfârșitul sezonului viitor, iar antrenorul va avea și el, cu siguranță, un rol important în acest obiectiv.

Ne dorim cu toții ca cei care conduc echipa fanion a județului să ia cea mai bună decizie, iar pe “Areni” să vină cineva de care să fim mândri și împreună să realizăm promovarea.

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts