Sponsori Sponsori

Campionatul Național de Oină se desfășoară în acest week-end la Vatra Dornei

Campionatul Național de Oină aduce adrenalina și pasiunea sportului tradițional românesc pe Stadionul Municipal din Vatra Dornei. Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Vatra Dornei, ACS Avântul Frasin, Salvamont Vatra Dornei, Agenția Națională a Zonei Montane și Centrul de Economie Montană, organizează în perioada 17-18 iunie Campionatul Național de Oină Seniori – Turneul Regulat.

La această competiție deosebită vor participa opt echipe reprezentative din diverse regiuni ale țării: ACS Frontiera Tomis Constanța, CS Biruința Gherăești Neamț, CS Izvorul Chiuiești Cluj, CSM Oltenița Călărași, CS Stejarul Pârcovaci Iași, CSM Râmnicu Sărat Buzău, ACS Avântul Frasin Suceava și CS Straja București.

Pentru a asigura o competiție echilibrată și palpitantă, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe de câte patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica pentru turneele play-off, în urma cărora va fi desemnată echipa campioană a României la Oină.

Atmosfera se va încinge în perioada 17-18 iunie, când echipele se vor confrunta pe terenul de joc al Stadionului Municipal din Vatra Dornei. Competiția va debuta sâmbătă, 17 iunie, cu festivitatea de deschidere programată între orele 9:00 și 13:00, urmată de desfășurarea meciurilor din grupe între orele 15:00 și 20:00. Duminică, 18 iunie, meciurile din grupe vor continua între orele 9:00 și 14:00, iar festivitatea de închidere va încheia această competiție spectaculoasă.

Campionatul Național de Oină Seniori reprezintă un moment important pentru promovarea și susținerea sportului tradițional românesc. Oina, un joc ancestral cu rădăcini adânci în cultura noastră, reprezintă o modalitate de păstrare a tradițiilor și valorilor noastre naționale.

Organizatorii evenimentului, în colaborare cu autoritățile locale și partenerii implicați, au depus eforturi considerabile pentru a asigura un cadru optim desfășurării competiției și pentru a oferi o experiență de neuitat atât participanților, cât și spectatorilor prezenți în tribune.

Avântul Frasin are deja o tradiție importantă în acest sport, iar președintele clubului Iulian Palahniuc speră ca echipa să facă o figură frumoasă în cadrul turneului.

”Abordăm turneul cu o formație nouă, construită pe nucleul tinerilor din club și astfel există premisele formării unei echipe redutabile pe viitor. Suntem conștienți că ne va fi greu să ne calificăm în play-off, dar ne propunem să fim primii sub linie, asta ca să fac o glumă privind obiectivul real. Noi, ca și gazde, fiind suceveni, ne dorim să fie un turneu care să bucure publicul ce va fi prezent la competiție”, a declarat Iulian Palahniuc, președintele Avântul Frasin.

Astfel, în aceste două zile, publicul va avea ocazia să asiste la meciuri pline de suspans și emoție, să descopere talentele și abilitățile jucătorilor de oină și să se bucure de frumusețea acestui sport tradițional românesc.

Campionatul Național de Oină Seniori – Turneul Regulat reprezintă un prilej de bucurie și mândrie pentru iubitorii acestui sport, dar și o oportunitate de promovare a valorilor noastre tradiționale și a frumuseții jocului de oină în rândul generațiilor tinere.

Toți cei pasionați de sportul românesc sunt invitați să se alăture evenimentului și să trăiască alături de echipele participante emoțiile și momentele de glorie ale Campionatului Național de Oină Seniori – Turneul Regulat.

Total
0
Shares
Related Posts